Image

Hemfosa i affär med Klövern

Transaktioner Hemfosa köper två fastigheter i Kristianstad samt avyttrar två fastigheter i Partille respektive Göteborg i en samlad transaktion med Klövern. Värdet i affären uppgår till 180 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Maj 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

De två fastigheterna i Kristianstad har ett underliggande fastighetsvärde om 120 miljoner kronor. Det är en kontorsfastighet belägen i centrum och en samhällsfastighet som utgörs av området Östra Kasern. Sammanlagt omfattar de cirka 18 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Samtidigt säljer man en transaktionsfastighet i Göteborg och en kontorsfastighet i Partille till ett underliggande fastighetsvärde om 60 miljoner kronor. Fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 12 900 kvadratmeter.

Till- och frånträden sker den 2 juni, 2014. Hemfosas nettoinvestering uppgår till 60 miljoner kronor och beräknas öka intjäningskapaciteten med 5,6 miljoner kronor på årsbasis.

– Vi byter till oss en samhällsfastighet och erhåller samtidigt mark som är viktig för att vi ska kunna gå vidare med utvecklingen av ett nytt rättscentrum i Kristianstad, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige