Image
Tommy Åstrand.
Tommy Åstrand. Bild: SLP

SLP bygger nytt och hyr ut i Katrineholm

Uthyrning SLP har tecknat avtal avseende ett nybyggnationsprojekt om 11 000 kvadratmeter i Katrineholm samt ett 15-årigt hyresavtal med en internationell logistikaktör gällande hela ytan. Årshyran uppgår till cirka 16 miljoner kronor och är fullt indexerad. Byggnaden kommer att uppföras på en fastighet om totalt 52 000 kvadratmeter vilket innebär ytterligare utbyggnadsmöjligheter. Fastigheten förvärvas från Katrineholms kommun.
Publicerad den 13 November 2023

– Det är glädjande att kunna utveckla ytterligare ett nyproduktionsprojekt. Denna gång i form av ett fryslager med lagringsmöjligheter upp till 15 meter, som dessutom förlänger vår sedan tidigare långa hyresduration om 6,2 år. Vi har utöver detta även möjligheten att förädla fastigheten ytterligare över tid genom utbyggnad, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Fastigheten kommer att utrustas med solceller och miljöcertifieras. Inflyttning sker preliminärt december 2024. Hyresavtalet såväl som entreprenadavtalet är villkorat av att bygglov erhålls samt att markförvärvet från kommunen godkänns. Förberedelser inför byggnationen avses påbörjas inom kort.

Transaktionen som beräknas till 208 miljoner kronor kommer att finansieras med egna medel.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige