Image

Skanskas kontor vid Malmö Live fulltecknat

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Trafikverket om 4 000 kvadratmeter. Det innebär att kontorsytorna i Malmö Live nu är fulltecknade.
Publicerad den 6 Maj 2015
Trafikverket blir ny hyresgäst i Malmö Lives kontorshus som nu är fulltecknat. Bild: Skanska
Trafikverket blir ny hyresgäst i Malmö Lives kontorshus som nu är fulltecknat.

Nyöppnade Malmö Live är Malmös nya mötesplats för såväl den nationella som internationella besökaren. Skanska bygger 90 000 kvadratmeter varav ett nytt konserthus, en kongressanläggning, ett hotell samt två bostadshus och ett kontorshus. I kvarteret samlas musikintresserade, kongressdeltagare, boende, studenter, arbetande och besökare i en miljö full av liv och rörelse.

I kontorshuset finns en blandning av företag av olika storlekar och från olika branscher, vilket ger förutsättningar för berikande möten och liv i huset.

– Intresset för projektet är och har varit enormt. Som sista pusselbit på kontorssidan är vi glada för att nu även kunna hälsa Trafikverket välkomna till Malmö Live. Nu återstår endast cirka 400 kvadratmeter publika ytor i entréplan, säger Martin Persson, projektchef på Skanska Öresund.

Skanskas kontorshus är ritat av den internationellt kända och prisbelönta arkitekten Dorte Mandrup. Huset blir en toppmodern arbetsplats med gemensam lobby, reception och café för full service.

– Malmö Live är ett fantastiskt projekt och vi ser fram emot att inviga kontorshuset i höst. Arbetet med uthyrningen av vårt nästa spännande projekt, Studio, är redan igång och de intressenter som inte fick plats i Malmö Live får nu nya möjligheter på Universitetsholmen, säger Sofia Ekerlund, marknadsansvarig på Skanska Öresund.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige