Image

Tengbom bakom restaurangkoncept i Malmö Live

Bygg/Arkitektur Tillsammans med stjärnkrögaren Marcus Samuelsson öppnar Clarion och Nordic Choice Hotels två restauranger i nya Malmö Live – Eatery Social Taquería och Kitchen & Table. Bakom inredningskonceptet för restaurangerna står Tengbom.
Publicerad den 3 Juni 2015
Eatery Social Taqueria öppnar i Malmö Live. Bild: Tengbom
Eatery Social Taqueria öppnar i Malmö Live. Kitchen & Table öppnar på våning 25 i Malmö Live. Bild: Tengbom
Kitchen & Table öppnar på våning 25 i Malmö Live.

- För både Nordic Choice Hotels och för oss har målsättningen varit att få hotellets gäster att vilja stanna kvar inom huset och att skapa mötesplatser dit även Malmöiterna vill gå för att äta och umgås. Vi har skapat en inbjudande möteplats som är lekfull och andas liv, säger Kjerstin Björk, inredningsarkitekt och studiochef på Tengbom.

Restaurangen och baren Eatery Social Taquería ligger på gatuplan i nya Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Restaurangen serverar mat med influenser från Mexiko, Latinamerika och Manhattan i kombination med inslag ur Malmös gastronomiska mångfald. Den interiöra gestaltningen är inspirerad av maten och är charmigt brokig. Det mexikanska upplevs tydligt i dekoren och i färgsättningen.

Det lokala Malmö blandas in i detaljerna, med cyklar som en del av inredningen och graffitiinstallationer av konstnären Ruskig Ångest. Den sociala upplevelsen förstärks i de olika rumsligheterna som är lekfulla, avslappnade och fungerar på olika sätt över dygnet, exempelvis frukostbuffén som kvällstid förvandlas till ett livfullt orangeri.

Högst upp i huset på 25:e våningen finns Kitchen & Table, en restaurang och skybar som redan fått smeknamnet Malmhattan. På Kitchen & Table har fokus varit att fånga matkonceptets avslappnade brokighet och att framhäva den magnifika utsikten. Färgskalan är dämpad och konceptet är medvetet annorlunda än en klassisk skybar.

Kulturkvarteret Malmö Live invigs den 4 juni men redan nu är restaurangerna öppna för bokning.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige