Image

Swedbanks regionkontor till Malmö Live

Uthyrning Skanska har tecknat hyresavtal med Swedbank om cirka 1 750 kvadratmeter i Malmö Live. Swedbank flyttar därmed sitt regionkontor till Malmös nya landmärke, kvarteret Malmö Live.
Publicerad den 3 Mars 2015
Projektchef Martin Persson Skanska Öresund, Swedbanks Regionchef Lars Ljungälv, Uthyrare Sofia Ekerlund Skanska Öresund  samt Richard Hultin, Skanska framför kontoret vid Malmö Live. Bild: Skanska
Projektchef Martin Persson Skanska Öresund, Swedbanks Regionchef Lars Ljungälv, Uthyrare Sofia Ekerlund Skanska Öresund samt Richard Hultin, Skanska framför kontoret vid Malmö Live.

– Med tanke på den satsning som vi gör i södra Sverige, inte minst genom förvärvet av Sparbanken Öresund, känns det extra roligt att bli en del av Malmö Live, säger Lars Ljungälv, regionchef på Swedbank. Att välja Skanska som samarbetspartner känns väldigt bra då Skanskas miljö- och hållbarhetsengagemang stämmer väl överens med vår egen profil.

Den 2 maj står Malmö stads stolthet Malmö Live klart, en mötesplats för såväl den nationella som internationella besökaren. Här blandas Malmös stadshistoria samman med helt nybyggda hus i storstadsskala. Skanska bygger 90 000 kvadratmeter varav ett nytt konserthus, en kongress- anläggning, ett hotell samt två bostadshus och ett kontorshus. I kvarteren samlas musikintresserade, kongressdeltagare, boende, studenter, arbetande och besökare i en miljö full av liv och rörelse.

Skanskas kontorshus blir en dynamisk och arkitektoniskt intressant byggnad med varierande höjder. Arkitekturen är utformad av den danska och prisbelönta arkitektfirman Dorte Mandrup Arkitekter. Det starka estetiska uttrycket bidrar till stadsbilden samtidigt som fasaden fungerar som en fast solavskärmning. I bottenvåningen ligger ett gemensamt atrium för möten och arbete. Publika ytor och en restaurang gör huset välkomnande och levande.Den första juni flyttar den första hyresgästen in i Malmö Live.

– Vi är mycket glada över att Swedbank väljer att lägga sitt regionkontor i kontoret vid Malmö Live. Det är en ny plats mitt i Malmö, ett kvarter som rymmer både nybyggda fastigheter och äldre byggnader. Det känns därför extra passande att välkomna en modern bank med rötterna tryggt förankrade i den svenska sparbankshistorien till kvarteret, säger Sofia Ekerlund, marknadsansvarig, Skanska Öresund.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige