Image
Obos och Skanska går in i joint venture I Norge.
Obos och Skanska går in i joint venture I Norge. Bild: Rift

Skanska i norskt joint venture med Obos

Bostäder Skanska investerar cirka 320 miljoner kronor i bostadsprojekt med OBOS i Oslo och Bærum, Norge.
Publicerad den 10 Maj 2023

Skanska och OBOS har tecknat avtal för två joint venture-projekt i Oslo och Bærum, Norge, för att utveckla och bygga cirka 700 bostäder tillsammans under de kommande åren. Skanska investerar cirka 530 miljoner kronor för att förvärva 50 procent av OBOS projekt Nansenløkka och avyttrar 50 procent av projektet Økern Park för cirka 210 miljoner kronor, till OBOS.

Nansenløkka på Fornebu i Bærum kommer att bestå av cirka 400 bostäder och beräknad byggstart är sista kvartalet 2023. Økern Park på Økern i Oslo planeras för cirka 300 bostäder och beräknad byggstart är sista kvartalet 2025

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige