Image
Klarabo, med Andreas Morfiadakis som vd, och Obos, med Anders Bolltoft som affärsutvecklare, utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad.

Obos och Klarabo utvecklar bostäder på gamla fängelset i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Obos och Klarabo utvecklar det gamla fängelset i Kristianstad. Obos bygger 80 bostadsrätter och Klarabo 95 hyreslägenheter.


Leif Danielsson.

Nordr och Obos förvärvar 640 bostäder i Vellinge

Bostäder Nordr och Obos förvärvar sammanlagt 640 byggrätter i Vellinge kommun i Skåne för utveckling av olika bostadstyper med olika upplåtelseformer. I affären förvärvar Nordr och Obos 320 byggrätter vardera i vad som blir startskottet för utvecklingen av Vellinge Parkby.


Brf Strandvägen i Sollentuna om 115 lägenheter blir det första projektet som kommer att erbjuda bostäder genom Obos Deläga.

Obos: Premiär för boköpmodellen som sänker trösklarna till bostadsmarknaden

Bolag Obos påbörjar nu försäljningen av de första bostäderna i Sverige genom boköpmodellen Obos Deläga. Modellen öppnar möjligheten för en normalinkomsttagare, exempelvis en sjuksköterska med en lön på 35 700 kronor i månaden och en kontantinsats på 300 000 kronor – att efterfråga bostäder för upp till fyra miljoner kronor genom att deläga bostaden med Obos, jämfört med två miljoner kronor som hade varit taket utan delägande.


Ilija Batljans SBB köper 20 procent av JM. Säljare är Obos, med Ingunn Andersen Randa som koncerndirektör med ansvar för aktieinvesteringar.

Därför säljer Obos JM-innehavet

Bolag Ingunn Andersen Randa, ansvarig för aktieinvesteringar på Obos, kommenterar storförsäljningen till SBB.


Fyra arkitektteam tävlar om att få rita den nya Gasklockan som Obos planerar i Norra Djurgårdsstaden.

Kvartett tävlar om att få rita nya Gasklockan

Bolag I fredags presenterade Obos tillsammans med Stockholms stad de fyra arkitektteam som valts ut till det parallella uppdraget för Gasklocka 4, tidigare kallad Gasklockan. Det nya projektnamnet kommer att vara Stadsljus, som en blinkning till den framväxande urbaniteten i Gasverksområdet och de fyra som valts ut för att under kommande månader ta fram förslag för gestaltning och utformning är Arkitema, BIG, 3XN och White.


Skanska ska renovera och bygga nytt åt Örebrobostäder i kvarteret Hållstugan.

Skanska renoverar och bygger nytt åt Örebrobostäder

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Örebrobostäder att bygga ut kvarteret Hållstugan i centrala Örebro. Uppdraget innebär rivning av butikslokaler och garage samt renovering av två befintliga hus. Därtill ska fyra nya hyreshus och ett nytt underliggande garage byggas.


Till vänster syns visualisering som visar hur den planerade bebyggelsen mot Stortorget kan komma att se ut. Till höger syns illustrationen över den föreslagna bebyggelsen i kvarteret Hållstugan.

Castellum och Örebrobostäder förnyar centralt kvarter

Bygg/Arkitektur Duon ska tillföra bostäder, handel och kontor med cirka 5 000 kvadratmeter lokalyta när ett nytt attraktivt stadskvarter tar form i centrala Örebro.


Flera börsnykomlingar lanserar incitamentsprogram för personalen.

Så ser börsnykomlingarnas incitamentsprogram ut – stora skillnader i storlek och utspädning

Bolag Så mycket får ledningsgrupp och medarbetare möjlighet att investera – stora skillnader i utspädning och omfattning.
"Programmen kostar pengar – jag ska inte kosta bolaget något"


ALM Småa säljer bostadstomter till Obos i Skölsta i Uppsala.

ALM Småa säljer till Obos i Uppsala

Bostäder ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad har utvecklat 82 bostadstomter i området Skölsta, Uppsala. 48 tomter är sålda sedan tidigare och nu säljs de sista 34 tomterna till bostadsutvecklaren Obos. Den ursprungliga fastigheten förvärvades i juni 2016 via bolaget Arosslätten 2 AB.


Obos köper området som är inringat i gult.

Amasten säljer stort projekt i Nacka till Obos

Transaktioner Obos köper Brf-projektet Elverkshuset i Nacka med 300 lägenheter, 26 000 kvadratmeter ljus BTA.


Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem och ansvarig för Obos storstadssatsning.

Här satsar Obos Nyahem på första förvärvet utanför Stockholm

Bolag Obos Nyahems vd Sofia Ljungdahl berättar om bolagets expansionsplaner och förhoppningen om de första förvärven utanför Stockholmsregionen. Dessutom kan Fastighetssverige presentera färska siffror över hur intresset är för att bo i Obos Gasklockan-projekt i Norra Djurgårdsstaden.


Per Andrén är ny chef för Obos storsatsningar i Stockholm.

Obos anställer ny chef till storsatsningarna i Stockholm

Bolag Medlemsägda Obos har nyligen aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige och har höga tillväxtambitioner i de tre storstadsregionerna. Till teamet i Stockholm välkomnar man nu Per Andrén, som anställs i rollen som projektchef. Han kommer närmast från Nordr och tillträder i sin tjänst hos OBOS den 15 mars 2021.


Royem Mohsin.

Obos värvar affärsutvecklare från Nordr

Karriär Medlemsägda Obos har nyligen aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige och har höga tillväxtambitioner i de tre storstadsregionerna. Som ett led i satsningen utökas affärsutvecklingsteamet i Stockholm/Mälardalen med Royem Mohsin som ny affärsutvecklare. Han kommer närmast från Nordr och tillträdde sin tjänst den 1 mars 2021.


Pressbilden på Svenska Nyttobostäders vd Tommy Johansson.

Den tatuerade börs-vd:n – "symboliserar kampen för min son"

Bolag Pressbilder med tatuerade armar är vi inte bortskämda med i branschen. Men en av börs-vd:arna utgör ett undantag.


Tommy Johansson, vd för Svenska Nyttobostäder.

"Ett tungt maskineri som levererar tillväxt"

Bolag Svenska Nyttobostäder är ett av börsens mest anonyma sexmiljardersbolag.
Det unika upplägget gör att åren fram till 2025 i stort sett är utstakade.
– Vi är ett tungt maskineri som levererar tillväxt, säger vd Tommy Johansson.


Obos koncernchef Daniel Kjørberg Siraj.

Obos: Bästa bostadsförsäljningen sedan 2016

Bostäder Obos-koncernen sålde i fjol 3 633 nya bostäder i Norge och Sverige – en ökning med sju procent jämfört med 2019 och den starkaste bostadsförsäljningen sedan toppåret 2016.


Svenska Nyttobostäder utser tillfällig CFO.

Svenska Nyttobostäder utser tillfällig CFO

Bolag Nuvarande CFO lämnar på grund av hälsoskäl.


Obos planerar ett 110 meter högt i hus i Norra Djurgårdsstaden.

Så vann Obos budgivningen om Gasklockan

Bolag Den norska jätten budade över fyra andra intressenter. Läs hur nära de andra buden var, hur Obos säkrar finansieringen och hur stadens inställning är till tvisten med Oscar Properties.


Sofia Ljungdahl, VD för Obos Nya Hem och ansvarig för Obos storstadssatsning, berättar om markanvisningen för Gasklockan som bolaget vunnit.

Obos jublar över Gasklockan: "Ett fantastiskt läge"

Bolag Drygt ett år efter det att staden bröt avtalet med Oscar Properties har Gasklockan nu markanvisats till en ny aktör. Det blir Obos, en av Nordens största bostadsutvecklare, som får det prestigefyllda uppdraget att förverkliga det 110 meter höga landmärket i Norra Djurgårdsstaden. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem och ansvarig för bolagets storstadssatsning, berättar mer om projektet och den fortsatta utvecklingen för Fastighetssverige.


Obos planerar ett 110 meter högt i hus i Norra Djurgårdsstaden.

Obos tar över Gasklockan-anvisningen – bygger 110 meter högt

Bygg/Arkitektur Nu har markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 - där det var tänkt att Oscar Properties skulle bygga – avgjorts. Det blir Obos, genom dotterbolaget Kärnhem Bostadsproduktion, som vinner markanvisningen.