Image
Niam köper av Logistic Contractor.

Niam miljardköper logistik i Norge

Transaktioner Niam fortsätter sin nordiska expansion på logistikmarknaden genom förvärvet av en norsk logistikfastighet på 64 000 kvadratmeter från Logistic Contractor för 1,45 miljarder norska kronor, motsvarande cirka 1,37 miljarder svenska kronor.


Veidekke ska bygga skola i Oslo för 1,3 miljarder.

Veidekke ska bygga skola i Oslo för 1,3 miljarder

Bygg/Arkitektur Veidekke har tecknat avtal med Oslobygg KF avseende byggnation en ny skola i östra Oslo. Kontraktet är värt cirka 1,3 miljarder norska kronor.


De nya studentbostäderna i Oslo.

Skanska bygger studentbostäder i Oslo

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Studentsamskipnaden i Oslo om att bygga nya studentbostäder i Oslo, Norge. Kontraktet är värt 513 miljoner norska kronor, cirka 520 miljoner svenska kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2023.


Nicolas Kozubek.

Mipim-direktören: "Vi måste lära av Norden och andra måste mogna"

Energi/miljö Mipim:s direktör Nicolas Kozubek är på väg till Oslo och Stockholm där han ska träffa branschen under temat hållbarhet. Det är delvis ett svar på att ESG har gått från ett tema på fastighetsmässan i Cannes, till att bli en del av dess DNA.


Clas Ohlson öppnar flyttar kontoret till Oslo.

Clas Ohlson öppnar ny butik i Oslo

Uthyrning Nu är det klart att Clas Ohlson öppnar en ny butik i Oslo. Butiken blir Clas Ohlsons fjärde butik i centrala Oslo.


Helsfyr Panorama.

Niam köper i Oslo

Transaktioner Niam köper kontorsbyggnaden Helsfyr Panorama i Oslo.


Obos och Skanska går in i joint venture I Norge.

Skanska i norskt joint venture med Obos

Bostäder Skanska investerar cirka 320 miljoner kronor i bostadsprojekt med OBOS i Oslo och Bærum, Norge.


Entras vd Sonja Horn och bolagets finanschef Anders Olstad.

Gammalt och nytt försvinner i Entras senaste miljardförsäljning

Transaktioner Entra har sålt två fastigheter i Oslo för närmare 1,5 miljard norska kronor. Köpare är NREP och avyttringarna gjordes till cirka en procent under bokfört värde enligt Entra. För Fastighetssverige berättar Entras CFO Anders Olstad mer om bakgrunden till affären, varför man sålde under bokfört värde och hur ambitionen för beståndet ser ut framöver.


Skanska i miljardavtal för forskningscenter i Oslo.

Skanska i miljardavtal för forskningscenter i Oslo

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat kontrakt med Campus Ullevål AS, Norges Geotekniske Institutt (NGI) och Aspelin Ramm om att bygga Campus Ullevål i Oslo, Norge. Kontraktet är värt NOK 1,0 miljarder, cirka 1,0 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet 2023.


Cathinka Guldbergs sjukhus.

SBB tecknar nytt avtal i Oslo

Uthyrning Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg blir ny hyresgäst på Samhällsbyggnadsbolaget i Nordens sjukhus vid Gardermoen, Oslo. Avtalet löper från den 1 januari, 2023 och från samma datum får sjukhuset ett nytt namn, Cathinka Guldbergs sjukhus, namngivet efter stiftelsens grundare.


Scandic öppnar för första gången ett helt nytt hotell i Ski utanför Oslo

Scandic öppnar nytt hotell i Ski utanför Oslo

Bygg/Arkitektur Scandic Hotels har tecknat ett avtal om ett nytt hotell i Ski, utanför Oslo i Norge. Centralt placerat precis vid tågstationen och 15 våningar högt blir hotellet ett nytt landmärke i staden. Utöver 220 rum kommer hotellet, som väntas öppna 2026, även erbjuda mötesfaciliteter och en takbar med panoramautsikt över staden.


Bonava förvärvar cirka 235 byggrätter i Oslo.

Bonava förvärvar cirka 235 byggrätter i Oslo

Transaktioner Bonava tecknar avtal om att förvärva cirka 12 000 kvadratmeter mark i Jessheim, Oslo, med planer på att utveckla cirka 235 svanenmärkta bostäder. Investeringen inkluderar också cirka 4 900 kvadratmeter avsedda för kommersiella lokaler. Säljaren är en privatägd bostadsutvecklare och transaktionen uppgår till 65 miljoner NOK.


NCC bygger studentboende i Oslo.

NCC bygger studentboende i Oslo

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal med Studentsamskipnaden (SiO) för att bygga 209 studentrum i Oslo. Byggnationen startar i maj och beräknas färdigt under hösten 2024.


Skanska hyr ut cirka 6 700 kvadratmeter till Evolve i kontorshuset Parallell i Oslo.

Skanska hyr ut cirka 6 700 kvadratmeter i Oslo

Uthyrning Skanska har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med Evolve, som tillhandahåller flexibla kontorslösningar, om cirka 6 700 kvadratmeter i Parallell i Løren, Oslo, Norge. Med det aktuella kontraktet är kontorshuset 66 procent uthyrt.


Stendörren köper i Oslo.

Stendörren gör sitt andra förvärv i Osloregionen

Transaktioner Stendörren har förvärvat lagerfastigheten Björnerudveien 24, Oslo från en lokal fastighetsägare. Fastigheten blir Stendörrens andra förvärv i Osloregionen.


Niam köper en 26 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet i Oslo.

Niam storköper i Oslo

Transaktioner Niam stärker sin position på den norska marknaden genom att köpa en 26 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet i kontorsklustret Nydalen, strax norr om Oslo.


Fastigheten Heiasvingen 33 som Stendörren förvärvar i Oslo.

Stendörren gör premiärförvärv i Norge

Transaktioner Stendörren gör första förvärvet i Norge och förvärvar en industri- och lagerfastighet för 55 miljoner kronor i Osloregionen


Sonja Horn, vd för Entra.

Norsk jätteaffär: Entra köper Oslo Areal

Transaktioner Norska Entra, med svenska Balder och Castellum som största ägare, köper hela Oslo Areal av Gjensidige and AMF för cirka 13,55 miljarder norska kronor.


Peab bygger i Norge.

Peab bygger sjukhem i Oslo

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga det nya sjukhemmet Tåsenhjemmet i Oslo. Beställare är Oslobygg KF och kontraktssumman uppgår till 446 miljoner norska kronor.


Oslo Areal kan vara på väg att säljas.

AMF och Gjensidige tittar på försäljning av Oslo Areal

Transaktioner Har inlett dialog om att sälja norska fastighetsbolaget Oslo Areal.