Image
Skandia Fastigheter köper i Kungsbacka.
Skandia Fastigheter köper i Kungsbacka. Bild: Skandia Fastigheter

Skandia Fastigheter köper tre samhällsfastigheter i Kungsbacka

Transaktioner Skandia Fastigheter fortsätter att expandera sin samhällsfastighetsportfölj när två skolor och en vårdcentral förvärvas.
Publicerad den 21 Oktober 2020

Totalt inrymmer det förvärvade beståndet 9 340 kvadratmeter lokaler för vård- och skolverksamheter. Fastigheten Tölö 8:20 inrymmer Montessoriskolan Nova med förskola och skola för årskurserna F-5. I fastigheten Fors 1:387 finns Montessori Nova för årskurs 6–9 samt Vittraskolan med F-9. På fastigheten finns också en idrottsanläggning som används av båda skolorna och Kungsbacka kommun. I fastigheten Må 2: 210 bedrivs närsjukvård av Region Halland och här finns också Apoteket. Fastigheterna tillträdes den 20 oktober och säljare var kommunala Eksta Bostads AB.
– Kungsbacka är en attraktiv och växande kommun med väl fungerade skola och omsorg. Vi är både stolta och glada över förtroendet och möjligheten att förvärva fastigheterna av Eksta. Nu ser vi fram emot att långsiktigt förvalta och utveckla fastigheterna tillsammans med kommunen och hyresgästerna.Vi kommer bland annat att inventera fastigheterna för en eventuell certifiering enligt Miljöbyggnad, säger Markus Pfister, fastighetschef samhällsfastigheter och kontor på Skandia Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY