Image
Koppartråden.

Henkel flyttar till Skandia Fastigheters Koppartråden

Uthyrning Den tyska skönhetskoncernen Henkel flyttar sitt Nordenkontor till Skandia Fastigheters Koppartråden i Sundbyberg.


Skandia Fastigheter köper handelsplatsen Nova och gör därmed entré i Lund. Säljare är Nuveen.

Skandia Fastigheter förvärvar Nova och gör entré i Lund

Transaktioner Skandia Fastigheter köper handelsplatsen Nova i Lund. Säljare är Nuveen. I och med affären etablerar sig Skandia Fastigheter i Lund.


Gratisbutiken.

Frölunda Torg öppnar butik där allt är gratis

Handel En butik där allt är gratis, kan det verkligen stämma? Ja, nu öppnar Frölunda Torg sin egna gratisbutik där du som besökare både kan lämna in saker du inte längre använder och hämta saker du behöver – utan att betala!


Johan Calner, Emma Noren och Kajsa Sjöholm

Skandia Fastigheter stärker köpcentrumorganisationen

Bolag Med Johan Calner som ny marknadsområdeschef samt nyrekryterade marknadsansvariga för Mörby Centrum samt Tyresö Centrum stärker Skandia Fastigheter positionerna både centralt och lokalt.


Skandia Fastigheter köper fyra fastigheter vid Backaplan.

Skandia Fastigheter förvärvar fyra fastigheter vid Backaplan

Transaktioner Fastigheterna Göteborg Backa 7:19, Backa 7:20, Backa 866:692 och Backa 866:693 blir naturliga tillskott till såväl Skandia Fastigheters Göteborgsbestånd som framtidens Backaplan. Precis intill drivs nämligen ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt, där Skandia Fastigheter samverkar med Göteborgs stad och andra fastighetsägare.


Helena Liljedahl på KF Fastigheter, Åke Pettersson på Skandia Fastigheter, Henrik Kant på Göteborgs Stad, Mikael Ahlén på Riksbyggen och Balders vd Erik Selin var på plats för startskottet av Framtidens Backaplan.

Framtidens Backaplan har börjat byggas

Bygg/Arkitektur Igår gick startskottet för Framtidens Backaplan, ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt. Först att sätta spaden i marken är Skandia Fastigheter som också stod i första ledet när fastighetsbolagen bakom storsatsningen, däribland Balder, bjöd in till ett gemensamt firande av byggstarten för den nya stadsdelen.


Convendum etablerar sig i Skandia Fastigheters Koppartråden Park.

Convendum etablerar sig i uppgraderad kabelfabrik

Uthyrning Fabriksparken börjar alltmer ta sin form som Sundbybergs nya oas. Just nu uppgraderas Koppartråden, den före detta kabelfabriken, till moderna arbetsmiljöer med bevarad industricharm. Här etablerar snart Convendum ett nytt Coworking Space på 4 120 kvadratmeter.


Ballongflygaren.

Skandia Fastigheter bygger 12 000 kvadratmeter i Arenastaden

Bygg/Arkitektur Till hösten påbörjas uppförandet av det nya kontorshuset Ballongflygaren i Arenastaden. Bredvid Solnas pendelstation, invid Icas huvudkontor och mittemot Westfield Mall of Scandinavia blir cirka 12 000 hållbarhetsklassade kvadratmeter tillgängliga i början av 2025.


Fredrik Brorsson (fastighetschef Bostäder), Cecilia Eisen (CFO), Nadia Louisseief (tillträdande chefsjurist).

Tar plats i Skandia Fastigheters ledning

Karriär Skandia Fastigheter lyfter upp två trotjänare och rekryterar en ny person till ledningsgruppen.


Så här ser Backaplan ut i dag.

Skanska bygger bostäder och butiker på Backaplan

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att bygga två hus i den pågående stadsutvecklingen av Backaplan, Göteborg. Kontraktet är värt cirka 800 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det första kvartalet 2022.


Skandia Fastigheter köper Botan av Akademiska Hus.

Skandia Fastigheter köper av Akademiska Hus i Göteborg

Transaktioner Skandia Fastigheter förvärvar Änggården 34:2 i Göteborg, mer känd som Botan, av Akademiska Hus. Fastigheten innefattar idag 10 000 kvadratmeter främst avsedda för utbildning.


Skandia köper handelsfastighet i Hässleholm.

Skandia köper handelsfastighet i Hässleholm

Transaktioner Skandia Fastigheter har förvärvat fastigheten Förrådet 1 i handelsområdet Läreda i Hässleholm. Den nyuppförda byggnaden omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och är uthyrd till stora aktörer som Willys, Jysk, Elgiganten och Nordic Wellness. Säljare är Famera Fastigheter AB.


Convendum hyr stort av Skandia Fastigheter.

Convendum hyr helt hus i centrala Stockholm

Uthyrning Convendum har valt plats för sitt nästa Coworking Space i Stockholm och öppnar i slutet av 2022 hos Skandia Fastigheter på Sveavägen 38. Lokalerna omfattar hela huset: sju våningsplan och 5 800 kvadratmeter. Här kommer de att bidra till ett attraktivt kvarter med aktiva bottenvåningar och levande gatumiljöer.


Backaplan ska förvandlas ordentligt de kommande tio till femton åren, och nu har de ansvariga byggherrarna Balder, Skandia Fastigheter, Riksbyggen och KF Fastigheter tagit fram helt nya visionsbilder för det storslagna projektet.

Bildextra: Så kan Backaplan förvandlas i jättesatsningen

Bygg/Arkitektur Backaplan i Göteborg ska förvandlas till en helt ny levande stadsdel med kontor, bostäder och köpcentrum mellan Kvillestaden och Brunnsbo. Se de färska visionsbilderna och läs mer om projektet.


Knowit hyr av Skandia Fastigheter när Sveavägen 20 uppgraderas.

Knowit hyr av Skandia Fastigheter när Sveavägen 20 uppgraderas

Uthyrning Uthyrningen till den börsnoterade digitaliseringskonsulten Knowit ser ut att bli en av årets större på kontorsmarknaden. Efter förvärvet av Cybercom flyttar de sommaren 2022 in på cirka 4 500 kvadratmeter i Skandia Fastigheters profilfastighet på Sveavägen 20 i Stockholm.


Anna-Viktoria Björkman Lind, Caroline Rönnborg, Richard Hansson, Terese Carlson.

Skandia rekryterar tillsätter nyckelpositioner

Bolag Skandia Fastigheter plockar in tre nya medarbetare och utökar ansvarsområdet för Caroline Rönnborg.


Skandia hyr ut i Hall 7 i Västra Hamnen.

Skandia hyr ut i Västra Hamnen

Uthyrning Under hösten lanserade Skandia Fastigheter moderniseringen av den före detta industribyggnaden Hall 7 i Västra hamnen. Fem nya hyresavtal, omfattande 4 100 kvadratmeter, har tecknats, de senaste med Acconeer och Rosti Group.


Lyko stänger ännu en butik.

Lyko stänger ännu en butik – så exponerad är branschen

Handel Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko har nu aviserat tre butiksstängningar på kort tid. Fastighetssverige har tittat på vilka fastighetsägare som har störst exponering mot kedjan.


Västra hamnen.

NCC bygger Skandia Fastigheters nya kvarter i Västra hamnen i Malmö

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Skandia Fastigheter bygga ett nytt kvarter med bostäder, förskola, mobilitetshubb med parkeringsplatser och service i kvarter Masthusen 15 i Västra hamnen i centrala Malmö. Uppdraget, som är en totalentreprenad, uppgår till 240 miljoner kronor.


Till vänster syns fastigheten som den ser ut idag och till höger syns den föreslagna påbyggnaden.

Skandias sällsynta planer i anrika centrumområdet

Bostäder Bolaget vill bygga ut sin befintliga fastighet mitt i centrala Göteborg med fler bostäder. Fastighetssverige berättar mer om de ovanliga planerna och det speciella läget.