Image
Skandia Fastigheter hyr ut till Byggkeramikrådet på Ringvägen 100.

Skandia Fastigheter hyr ut kontor till Byggkeramikrådet

Uthyrning Byggkeramikrådet skriver sexårigt avtal om 490 kvadratmeter när de sitt kontor till Skandia Fastigheters R100 i höst. Uthyrningen startar i november i år.


Deltahuset kan påbörjas under 2025.

Omtag för Hisingens högsta kontorshus

Bygg/Arkitektur Backaplan på Hisingen i Göteborg står för en gigantisk omvandling. 7 000 bostäder, 20 000 arbetsplatser, 140 000 kvadratmeter kontor. 19 000 av de kontorskvadraterna kan snart påbörjas.


Johan Sellin, head of proptech på Skandia Fastigheter.

Johan Sellin ny head of proptech för Skandia Fastigheter

Bolag Johan Sellin kommer bland annat att se över hur Skandias fastigheter och stadsmiljöer behöver anpassas inför framtiden. Huvudspåret blir att optimera och utveckla den tekniska förvaltningen.


Hufvudstaden tappar Finansinspektionen som hyresgäst.

Tungt tapp – Finansinspektionen lämnar Hufvudstaden

Uthyrning Hufvudstaden tappar Finansinspektionen som hyresgäst, det rapporterar Dagens industri. Myndigheten är Hufvudstadens tredje största hyresgäst men kommer att lämna sina 7 000 kvadratmeter när kontraktet går ut vid nästa årsskifte. Finansinspektionen kommer nu istället att ta över ytor i Skandiahuset som Klarna lämnat.


Wästbyggs nya trähusprojekt.

Wästbygg Gruppen bygger bostäder åt Skandia Fastigheter och Nordr

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att uppföra ett bostadshus i Uppsala med stomme av KL-trä. Huset blir fem våningar högt och ska innehålla 47 lägenheter. Dessutom har en tidigare kommunicerad affär med Nordr om 74 bostäder nu gått i lås. Det totala ordervärdet hamnar på 235 miljoner kronor.


Fastigheten Gäddan 8 i Västra hamnen kommer husera Malmö stads nya gymnasieskola.

Skandia Fastigheter hyr ut 9 000 kvadratmeter till Malmö stads nya gymnasium

Uthyrning Malmö har ett ökande behov av gymnasieplatser och hittar allt fler av dem i Skandia Fastigheters bestånd. Lagom till höstterminen i år öppnade Sjölins gymnasium i Västra hamnen och 2024 får de sällskap i området av det kommunala Malmö Neptunigymnasium – en nystartad skola för 1 000 elever i fastigheten Gäddan 8.


Västra hamnen i Malmö.

Skandia Fastigheter hyr ut i Västra hamnen

Uthyrning Academedias Sjölins gymnasium flyttar in hos Skandia Fastigheter i Malmös Västra hamnen.


Ikano Bank och Ikano Bostad hyr drygt 3 000 kvadratmeter i Koppartråden.

Ikano Bank och Ikano Bostad hyr drygt 3 000 kvadratmeter i Koppartråden

Uthyrning Uppgraderingen av Koppartråden – den före detta kabelfabriken i centrala Sundbyberg – resulterade i ett framgångsrikt koncept. Senast i en tät rad av uthyrningar är Ikano Bostad och Ikano Bank, vars nya kontor på totalt 3 160 kvadratmeter innebär att huset är nästintill fullt uthyrt.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Göteborg.

Här är Göteborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Göteborg, som med sina 596 841 invånare är landets näst största kommun enligt SCB.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Uppsala.

De är Uppsalas största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Uppsala, som med sina 242 140 invånare är landets fjärde största kommun enligt SCB.


Förvaltningsrätten i Göteborg – innan tillbyggnad.

Peab bygger om Förvaltningsrätten i Göteborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att göra en om- och tillbyggnad av Förvaltningsrättens lokaler på Heden i centrala Göteborg. Fastighetsägare och beställare är Skandia Fastigheter och Domstolsverket är hyresgäst. Kontraktssumman uppgår till 110 miljoner kronor.


MQ Market öppnar i Mörby Centrum i november.

MQ Market öppnar i Mörby Centrum

Uthyrning MQ Market slår upp portarna till ny butik i Mörby Centrum, som ägs av Skandia Fastigheter.


Vasagatan i Fabriksparken, Sundbyberg.

Aros Bostad förvärvar bostadsprojekt av Skandia Fastigheter

Transaktioner Aros Bostad har förvärvat fastigheten Blåslampan 1 i Sundbyberg från Skandia Fastigheter. Förvärvet omfattar byggrätter för cirka 180 nya bostadsrättslägenheter, vilket motsvarar den sista etappen med bostäder inom Fabriksparken.


Visionsbild på atrium/ljusgård i fastigheten Putten 16 på Sveavägen 20 i Stockholm.

Helio och Skandia Fastigheter i samarbete på Sveavägen

Uthyrning Skandia Fastigheter och coworking-företaget Helio inleder ett samarbete på Sveavägen 20 i Stockholm för att skapa ett levande hus med all upptänklig service för hyresgästerna.


Byggnaden, Spelbomskan, beräknas stå färdigt tidigast 2028.

Stockholm får uppgraderat landmärke – ska utveckla hela Odenplan

Bygg/Arkitektur När Odenplan i centrala Stockholm nu utvecklas kommer Läkarhuset att demonteras. Den nya byggnaden som byggs på samma plats ska bidra till att stärka området med fler mötesplatser, attraktiva kontor, ökad handel och möjlighet till hotell. Ambitionen är att den nya byggnaden ska byggas i trä och materialet från Läkarhuset ska få nytt liv genom återbruk.


Göteborgs Stadsarkitekt Björn Siesjö

Stadsarkitekten om Backaplan: "Vi är aspepp"

Bygg/Arkitektur Sakta men säkert tas stegen framåt för ett av Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Det som ska bygga ihop innerstaden i Göteborg, med handelsområdet på andra sidan älven, Backaplan, som ska stöpas om till 7 000 bostäder, 20 000 arbetsplatser, 140 000 kvadratmeter kontor. Fastighetssverige var på plats när man invigde det showroom som ska introducera göteborgarna till den nya delen av innerstan.


Koppartråden.

Sats flyttar in hos Skandia Fastigheter

Uthyrning Gymkedjan Sats etablerar sitt nya servicekontor i Koppartråden i Skandia Fastigheters område Fabriksparken i Sundbyberg. Där ser de fram emot ett miljö- och hälsocertifierat kontor i ett område som sjuder av aktivitet.


Babybjörn flyttar in hos Skandia Fastigheter i Sundbyberg.

Babybjörn till Skandia Fastigheter i Sundbyberg

Uthyrning Vackra lokaler som speglar varumärket i ett attraktivt och lättillgängligt område stod i fokus när Babybjörn sökte nytt hem. Valet föll på Skandia Fastigheter i Fabriksparken och en industribyggnad som omvandlats till kontor med högt till tak, stora fönster med fint ljusinsläpp och flexibla planlösningar.


Koppartråden.

Henkel flyttar till Skandia Fastigheters Koppartråden

Uthyrning Den tyska skönhetskoncernen Henkel flyttar sitt Nordenkontor till Skandia Fastigheters Koppartråden i Sundbyberg.


Skandia Fastigheter köper handelsplatsen Nova och gör därmed entré i Lund. Säljare är Nuveen.

Skandia Fastigheter förvärvar Nova och gör entré i Lund

Transaktioner Skandia Fastigheter köper handelsplatsen Nova i Lund. Säljare är Nuveen. I och med affären etablerar sig Skandia Fastigheter i Lund.