Image
Anna-Viktoria Björkman Lind, Caroline Rönnborg, Richard Hansson, Terese Carlson.

Skandia rekryterar tillsätter nyckelpositioner

Bolag Skandia Fastigheter plockar in tre nya medarbetare och utökar ansvarsområdet för Caroline Rönnborg.


Skandia hyr ut i Hall 7 i Västra Hamnen.

Skandia hyr ut i Västra Hamnen

Uthyrning Under hösten lanserade Skandia Fastigheter moderniseringen av den före detta industribyggnaden Hall 7 i Västra hamnen. Fem nya hyresavtal, omfattande 4 100 kvadratmeter, har tecknats, de senaste med Acconeer och Rosti Group.


Lyko stänger ännu en butik.

Lyko stänger ännu en butik – så exponerad är branschen

Handel Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko har nu aviserat tre butiksstängningar på kort tid. Fastighetssverige har tittat på vilka fastighetsägare som har störst exponering mot kedjan.


Västra hamnen.

NCC bygger Skandia Fastigheters nya kvarter i Västra hamnen i Malmö

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Skandia Fastigheter bygga ett nytt kvarter med bostäder, förskola, mobilitetshubb med parkeringsplatser och service i kvarter Masthusen 15 i Västra hamnen i centrala Malmö. Uppdraget, som är en totalentreprenad, uppgår till 240 miljoner kronor.


Till vänster syns fastigheten som den ser ut idag och till höger syns den föreslagna påbyggnaden.

Skandias sällsynta planer i anrika centrumområdet

Bostäder Bolaget vill bygga ut sin befintliga fastighet mitt i centrala Göteborg med fler bostäder. Fastighetssverige berättar mer om de ovanliga planerna och det speciella läget.


Akademibokhandeln ska stänga fyra butiker.

Ledande bokkedja stänger butiker – så exponerad är branschen

Handel Akademibokhandeln kommer att stänga fyra butiker på fyra olika orter i början av nästa år. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som har störst exponering mot kedjan.


Flygfoto från norr över fastigheterna Spelbomskan 9 och 12 som är centralt placerade i bilden.

Pensionsjättar vill omvandla landmärke i central pärla

Bygg/Arkitektur Bland annat kontor och bostäder står på tapeten när Skandia och Folksam vill utveckla sitt bestånd vid central transportnod. Fastighetssverige berättar mer om bolagens planer.


Skandia Fastigheter köper i Kungsbacka.

Skandia Fastigheter köper tre samhällsfastigheter i Kungsbacka

Transaktioner Skandia Fastigheter fortsätter att expandera sin samhällsfastighetsportfölj när två skolor och en vårdcentral förvärvas.


Sveavägen 44, fasad mot Sveavägen.

Skandia Fastigheter om uthyrningsmarknaden

Bolag Experten Louise Pergament, uthyrningschef vid Skandia Fastigheter, gav en färsk lägesbeskrivning av marknaden under seminariet Fastighetskvinnan: "Det är en del som har stoppat sina processer".


Intersport kommer att stänga tolv butiker i landet, som en del av företagets rekonstruktion.

Intersport: "Vi har inte fått flexiblare hyresvillkor"

Bolag Intersport stänger tolv butiker i landet som en del av företagets rekonstruktion. En av butikerna som ryker ligger på Göteborgs paradgata Avenyn. Företagets vd kommenterar för Fastighetssverige och vi presenterar en lista på fastighetsägarnas exponering mot den pressade sportkedjan.


Skokedjan Scorett har stängt tre butiker runt om i landet de senaste två månaderna.

Skokedjan stänger ännu en butik – så exponerad är branschen

Handel Den rikstäckande skokedjan Scorett har stängt tre butiker runt om i landet på bara två månader. Fastighetssverige har kartlagt vilka fastighetsägare som har störst exponering mot kedjan.


Tretorn öppnar på Väla.

Tretorn nysatsar på butiker – öppnar på Väla

Uthyrning Tretorn gör en nysatsning på retail och butik, och väljer att göra den allra första etableringen på Väla. Tretorn ser Väla som ett strategiskt viktigt skyltfönster för att visa upp varumärket i en ny kanal. För Väla är etableringen ett kvitto på att handelsplatsens attraktionskraft är fortsatt mycket stark.


Frölunda torg.

Skandia hyr ut 1 000 kvadratmeter på Frölunda torg

Uthyrning Miniprice, med fokus på livsmedel från Mellanöstern och Balkan, har efter flera framgångsrika år i Strömstad och Bergsjön i Göteborg nu valt att etablera sig på Frölunda Torg. – Att i dessa tider hitta en aktör med stor långsiktighet känns härligt, och deras utbud är verkligen efterfrågat i området, säger Tobias Heurlin, biträdande centrumchef.


Visualisering av planförslaget vid full utbyggnad.

Här vill Skandia förtäta med hundratals bostäder

Bygg/Arkitektur Skandia Fastigheter kan få i uppdrag att förtäta bostadsbeståndet i en attraktiv Göteborgsstadsdel. Fastighetssverige berättar mer.


Fredrik Arvidsson, Väla Centrum och Karin Jarl Månsson, Siemens Smart Infrastructure

Siemens och Skandia bygger Sveriges första virtuella kraftverk

Energi/miljö Siemens och Skandia Fastigheter har inlett ett samarbete för att bygga Sveriges första virtuella kraftverk av sitt slag på köpcentrumet Väla Centrum utanför Helsingborg.


Sicklaön 124:2 har en taxerad area om drygt 1 300 kvadratmeter.

08-kommun stoppar jättens bostadsplaner – för att förhindra dominoeffekt

Bolag Fastighetsbolagets planer på att omvandla lokaler i bottenplan till bostäder stoppas sedan kommunen inte vill skapa ringar på vattnet. Fastighetssverige berättar mer.


Helsingborg kopia.jpg

Här är Helsingborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största städer. I dag är turen kommen till Helsingborg, som med sina 145 415 invånare, är landets nionde största stad.


Johan Fröberg.

Fröberg får ny roll i Skandias satsning på samhällsfastigheter

Bolag Johan Fröberg är ny projektutvecklingschef inom Skandias affärsområde för samhällsfastigheter.


Skandia Fastigheters planområde markerat med gult.

Grönt ljus för Skandiaplan i Solna

Bygg/Arkitektur Skandia Fastigheters nu lagakraftvunna detaljplan innebär en förtätning och stadsutveckling i Solna/Arenastaden med tre kvarter, underjordiskt garage och ett torg. Förslaget medger en bebyggelse om cirka 230 lägenheter i två av kvarteren och en flexibilitet mellan hotell, kontor och bostäder i det tredje.


Maria Åstrand Dabrowski.

Skandia rekryterar hållbarhetsstrateg

Karriär Skandia Fastigheter lägger i en ny växel i sitt hållbarhetsarbete, genom en hållbarhetsstrategi som renodlar och integrerar arbetet i verksamheten, och rekryteringen av den erfarna hållbarhetsstrategen Maria Åstrand Dabrowski.