Image

Skagen och Next Step bygger nytt i Mölnlycke Logistikpark

Uthyrning Skagen Fastighets AB och Next Step Group bygger ett 3 000 kvadratmeter stort showroom med höglager i Mölnlycke Logistikpark åt Easton Sports. I och med detta har man bara 8 500 kvadratmeter, av totalt 40 000 kvadratmeter, kvar att hyra ut.
Publicerad den 27 Juni 2012

Mölnlycke Logistikpark ägs och utvecklas av Next Step Group och Skagen Fastighets AB. Det ligger längs riksväg 40, mitt emellan Göteborg och Landvetter Flygplats. I och med avtalet med Easton Sports har man bara 8 500 kvadratmeter av närmare 40 000 kvadratmeter kvar att hyra ut.

– Vi satsar offensivt och långsiktigt på den nordiska marknaden, framförallt med våra affärsområden ”Hockey” och ”Snow”. Göteborg ligger mitt i Norden och Mölnlycke Logistikpark är ett perfekt nav där. Här ska vi ha vår bas där vi visar upp och lagerhåller våra produkter på ett säljande och effektivt sätt, säger Alex Vega, vd för Easton Sports Sweden.

Energiförbrukningen i den nya byggnaden ska bli mycket låg, långt under normen för ”Green building” och byggnaden beräknas färdigställd under våren 2013.

– Vi är verkligen stolta över att hälsa även Easton Sports hjärtligt välkomna till oss. De är ett mycket välkänt, internationellt bolag med produkter som används till exempel av NHL-stjärnor och Frölunda Indians. Allt detta gör det förstås ännu roligare att utforma en byggnad som blir ett bra exempel på vår idé att alltid erbjuda helt individuella, optimerade lösningar med kort färdigställandetid, säger Mats Johansson, Mölnlycke Logistikpark.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige