Image

Corem köper mer i Mölnlycke

Transaktioner Corem gör nu ytterligare ett förvärv i Mölnlycke logistikpark. Transaktionen omfattar två nyuppförda byggnader som uppfyller kraven för Green Building-certifiering. Fastigheten har en total uthyrbar area om 17 000 kvadratmeter och affären har ett underliggande fastighetsvärde om 181 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Februari 2014
Eva Landén. Bild: Corem Property Group
Eva Landén. Joakim Garfvé Bild: Next Step Group
Joakim Garfvé

Efter förvärvet innehar Corem totalt 35 500 kvadratmeter uthyrbar area till ett marknadsvärde om drygt 350 miljoner kronor i Mölnlycke logistikpark. De tillkommande byggnaderna rymmer fyra hyresgäster — Pilkington, Bibab (Spendrups distributionsbolag), Easton Sports och Apoteket med långa hyresavtal på upp till 15 år.

Säljare är Mölnlycke Logistikpark, som ägs, utvecklas och drivs av Next Step Group och Skagen Fastigheter. Förvärvet genomförs i bolagsform med ett planerat tillträde
den 1 april.

- Vi såg tidigt potentialen i den här platsen och är i dag mycket stolta över att vi på sex år har lyckats förvandla en bergtäkt till ett levande logistikcentrum. Genom de två etappförsäljningarna till Corem kan vi fokusera på nya spännande utvecklingsprojekt, säger Joakim Garfvé på Next Step Group.

- Fastigheterna som Corem förvärvat i etapp ett och två är hundra procent uthyrda. Det känns mycket bra att det är Corem som förvärvar även etapp två efter alla goda erfarenheter vi haft av samarbetet med dem kring det första förvärvet, säger Niclas Lumsden på Skagen Fastighets AB.

- Det här är en strategiskt viktig affär för Corem. Vi har som uttalad målsättning att stärka vår närvaro i Göteborgsregionen och Mölnlycke logistikpark har ett utmärkt geografiskt läge. Fastigheterna är också byggda med en hög standard, vilket innebär att de är attraktiva för långvarig närvaro av hyresgästerna och det är viktigt för oss, säger Eva Landén, vd Corem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY