Image

Sigillet köper fullt uthyrd fastighet i Göteborg

Transaktioner Sigillet Fastighets AB köper fastigheten Lorensberg 55:3 i centrala Göteborg av Vasakronan. Köpeskillingen uppgår till 66 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Maj 2013
Lorensberg 55:3. Bild: Vasakronan/Sigillet.
Lorensberg 55:3. Lorensberg 55:3. Bild: Vasakronan/Sigillet.
Lorensberg 55:3.

Fastigheten ligger på Södra Vägen 25 i centrala Göteborg och byggdes i slutet av 1800-talet. Den omfattar 1 940 kvadratmeter uthyrbar area och är i grunden anpassad för att fungera som domstol. 2010 genomfördes en ombyggnad så att lokalerna nu är anpassade för, och används som, gymnasieskola.

Fastigheten är fullt uthyrd på ett längre kontrakt till Ingrid Segerstedts Gymnasium.

- Vi är mycket glada och nöjda över att få förvärva en sådan fin fastighet i Göteborgs centrum, säger Henrik Nilsson, vd på Sigillet Fastighets AB.

Newsec har agerat rådgivare till Vasakronan vid försäljningen.
- Intresset i samband med försäljningen har varit stort med ett flertal budgivare. Det är en trend vi sett i flera av våra försäljningar i centrala Göteborg den senaste tiden, säger Newsecs projektledare Joel Sandwall.

Sigillet Fastighets AB är ett privatägt fastighetsbolag med både bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter i Göteborgs- och Stockholmsregionen. Fastigheternas marknadsvärde uppgår till cirka två miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY