Image

Sigillet köper fullt uthyrd fastighet i Göteborg

Transaktioner Sigillet Fastighets AB köper fastigheten Lorensberg 55:3 i centrala Göteborg av Vasakronan. Köpeskillingen uppgår till 66 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Maj 2013
Lorensberg 55:3. Bild: Vasakronan/Sigillet.
Lorensberg 55:3. Lorensberg 55:3. Bild: Vasakronan/Sigillet.
Lorensberg 55:3.

Fastigheten ligger på Södra Vägen 25 i centrala Göteborg och byggdes i slutet av 1800-talet. Den omfattar 1 940 kvadratmeter uthyrbar area och är i grunden anpassad för att fungera som domstol. 2010 genomfördes en ombyggnad så att lokalerna nu är anpassade för, och används som, gymnasieskola.

Fastigheten är fullt uthyrd på ett längre kontrakt till Ingrid Segerstedts Gymnasium.

- Vi är mycket glada och nöjda över att få förvärva en sådan fin fastighet i Göteborgs centrum, säger Henrik Nilsson, vd på Sigillet Fastighets AB.

Newsec har agerat rådgivare till Vasakronan vid försäljningen.
- Intresset i samband med försäljningen har varit stort med ett flertal budgivare. Det är en trend vi sett i flera av våra försäljningar i centrala Göteborg den senaste tiden, säger Newsecs projektledare Joel Sandwall.

Sigillet Fastighets AB är ett privatägt fastighetsbolag med både bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter i Göteborgs- och Stockholmsregionen. Fastigheternas marknadsvärde uppgår till cirka två miljarder kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige