Image

Sigillet köper byggprojekt i Brottkärr

Transaktioner Sigillet Fastighets AB köper fastigheten Brottkärr 518:29 inklusive entreprenadavtal avseende uppförande av 35 lägenheter med uthyrbar yta på cirka 2 600 kvadratmeter. Säljare är Skanska Fastigheter och byggnationen beräknas vara färdigställd i december 2015.
Publicerad den 23 Juni 2014
Brottkärr 518:29. Bild: Sigillet Fastighets AB
Brottkärr 518:29.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde på 83 miljoner kronor.

- Vi är mycket glada och tacksamma att ha fått möjligheten att få förvärva hyresrätter i ett sådant attraktivt läge som Brottkärr Amundön, säger Henrik Nilsson, vd på Sigillet Fastighets AB.

– Vi är mycket glada över att kunna uppföra vårt första projekt med hyreslägenheter i ett attraktivt läge i Göteborg. För Skanska som samhällsutvecklare är det här ett bra exempel på utveckling av bostadsområden med olika upplåtelseformer, säger Anders Wester, affärsutvecklare, Skanska Hyresfastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige