Image

Sigillet köper ur Kungsledens GE-portfölj

Transaktioner Kungsleden fortsätter renodlingen av sitt fastighetsbestånd i enlighet med strategin och säljer två fastigheter i Göteborg, Inom Vallgraven 34:4 och Kålltorp 102:1 för 222 miljoner kronor. Försäljningen ger en vinst om cirka 50 miljoner kronor. Köpare av båda fastigheterna är Sigillet.
Publicerad den 4 Juni 2014
Kålltorp 102:1. Bild: Kungsleden
Kålltorp 102:1. Henrik Nilsson. Bild: Sigillet Fastighets AB
Henrik Nilsson. Ylva Sarby Westman. Bild: Kungsleden
Ylva Sarby Westman.

Fastigheten Inom Vallgraven 34:4 är belägen i centrala Göteborg vid korsningen Västra Hamngatan och Kungsgatan och har en uthyrningsbar yta om 3 680 kvadratmeter.

Fastigheten Kålltorp 102:1 är belägen på Munkebäckstorg, cirka fyra kilometer nordost om Göteborgs centrum och har en uthyrningsbar area om 4 738 kvadratmeter. Frånträde av båda fastigheterna sker den 2 juli 2014.

- Vi är mycket glada och tacksamma att vi fått möjligheten att köpa två fina fastigheter i mycket bra och attraktiva lägen i Göteborg, säger Henrik Nilsson, vd på Sigillet Fastighets AB.

Båda fastigheterna ingår i den portfölj som Kungsleden köpte av GE Capital Real Estate i höstas.

- Det har varit ett fortsatt stort intresse på marknaden för våra fastigheter i Göteborg och vi är nöjda med att ha genomfört försäljningarna till en lokalt förankrad fastighetsägare till en mycket god vinst. Försäljningarna frigör kapital som kan återinvesteras i strategiska fastigheter, säger Kungsledens Transaktionschef Ylva Sarby Westman.

Sigillet Fastighets AB har efter affären ett 60-tal fastigheter med ett uppskattat marknadsvärde på 2,6 miljarder kronor.

Catella var rådgivare åt Kungsleden i affären. Och Wistrand har varit legal rådgivare åt Sigillet.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige