Image
Bild: Nicklas Tollesson

Sigillet säljer \"Gluggen\" i Brunnsparken

Transaktioner Sigillet säljer den obebyggda tomten vid Brunnsparken i Göteborg i en bytesaffär.
Publicerad den 24 November 2011
Sigillet säljer Gluggen i Brunnsparken i Göteborg. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Sigillet säljer Gluggen i Brunnsparken i Göteborg. Foto: Nicklas Tollesson. Kungsgatan 46. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Kungsgatan 46. Foto: Nicklas Tollesson.

I september 2005 brann byggnaden – som tidigare bland annat inhyste krogen Johanna – på fastigheten Inom Vallgraven 12:2 på Södra Hamngatan 47 ner.

Sigillet har sedan i flera år planerat att bebygga fastigheten med ett 2 000 kvadratmeter stort kontors- och butikshus. Det har dock inte blivit något av bygget, mycket beroende på att Hufvudstaden som äger grannfastigheten har protesterat på grund av osäkerhet kring eventuell påverkan på deras fastighet.

Nu har Hufvudstaden köpt den obebyggda fastigheten. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 65 miljoner kronor.

I och med affären äger Hufvudstaden nu hela kvarteret som uppgår till cirka 23 000 kvadratmeter fördelat på kontor, butik, bostad och parkering.

- Med detta förvärv får vi möjlighet att ta ett helhetsgrepp om kvarteret och på sikt utveckla det till en ännu attraktivare marknadsplats för kontor och butiker i Göteborgs bästa cityläge, säger Ivo Stopner, vd för Hufvudstaden.

Sigillet köper samtidigt fastigheten Inom Vallgraven 20:4 på Kungsgatan 46 till ett underliggande fastighetsvärde om 87 miljoner kronor. Fastigheten har en total uthyrd yta om cirka 2 500 kvadratmeter. Tillträde sker den 15 december.

Wistrand var juridisk rådgivare åt Sigillet och Linklaters åt Hufvudstaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Linklaters Advokatbyrå på Branschguiden

Läs mer om Linklaters Advokatbyrå på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY