Image

Serneke bygger 73 lägenheter i Lund

Bygg/Arkitektur Serneke har fått i uppdrag av LKF, Lunds kommunala fastighetsbolag AB, att bygga 73 nya hyreslägenheter i Lund. Ordern är värd cirka 85 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Januari 2017
Serneke bygger i Lund. Bild: Serneke
Serneke bygger i Lund.

Det ska byggas mycket i Lund framöver och LKF har just nu drygt 800 bostäder i produktion. 73 av dessa ska Serneke producera med preliminär byggstart under tredje kvartalet 2017.

– Jag är glad och stolt över att vi på Serneke har tilldelats uppdraget och stärker koncernens position i Öresundsregionen. Det här är ett bevis på att vi kunnat tillgodose beställarens önskan om att maximera boytan genom smarta lösningar och få fram ett pris- och yteffektivt projekt. Vi kommer att lägga samma engagemang i resten av produktionen fram till inflyttningsdatum, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg AB.

Kvarteret Nymfen ligger i Södra Råbylund och det aktuella projektet fördelar sig på två huskroppar, fyra respektive två våningar höga. Den totala boytan är 4 066 kvadratmeter och fördelas alltså på 73 lägenheter om ett till fyra rum och kök. Bostäderna beräknas stå klara i slutet av 2018.

– Vi är mycket nöjda med att kunna starta ytterligare ett bostadsprojekt. Dessa bostäder byggs i ett attraktivt läge vid den nya Råbysjön, säger LKF:s vd Håkan Ekelund.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY