Image

Serneke bygger 195 lägenheter i Älvsjöstaden

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Familjebostäder gällande ännu ett projekt i den nya stadsdelen Älvsjöstaden i Stockholm.
Publicerad den 31 Januari 2017
Serneke bygger i Älvsjöstaden. Bild: Serneke
Serneke bygger i Älvsjöstaden.

Avtalet gäller Kvarter 12 inom fastigheten Sandaletten 1 i Älvsjöstaden, den nya stadsdel där det planeras för uppemot 1 600 bostäder. Kontraktet omfattar bland annat nyproduktion av 195 lägenheter, där även ett LSS-boende ingår, och är värt omkring 310 miljoner kronor. Utöver lägenheter och LSS-boende ska Serneke även bygga en lokal samt garage inom fastigheten.

Kvarter 12 är det andra kvarteret som Familjebostäder sätter i produktion inom Älvsjöstaden.

– Det här är ett bra exempel på en option som förfinats under systemhandlingsskedet och nu mynnar ut i ett bra avtal för båda parter. När vi får chansen att komma in i ett tidigt skede kan Sernekes produktionserfarenhet tas tillvara och vi har möjlighet att skapa mervärden för våra beställare. Kul att vi fått det förtroendet från Familjebostäder och att vårt mångåriga samarbete fortsätter, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

– I en så omfattande investering som Älvsjöstaden är det bra att Familjebostäder med avtalet får en stabilitet i entreprenörsrelationen när Serneke nu går vidare och bygger även etapp två, säger Håkan Siggelin, avdelningschef Projektutveckling på AB Familjebostäder.

Entreprenadkontraktet träder i kraft under förutsättning att genomförandebeslut fattas i kommunfullmäktige och projektering startar omgående. Byggstart beräknas till kvartal 1 2017 och kvarteret beräknas stå klart under fjärde kvartalet 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY