Image

Serneke vill bygga stort projekt i Landskrona

Bygg/Arkitektur Landskrona fortsätter den offensiva utvecklingen av stadens alla delar. Nu undersöks möjligheten att utveckla idrotts- och rekreationsområdet i Karlslund tillsammans med Serneke Projektstyrning AB.
Publicerad den 23 Januari 2017
Serneke vill bygga i Landskrona. Bild: Landskrona stad
Serneke vill bygga i Landskrona.

Enligt den avsiktsförklaring som kommunstyrelsen ska ta ställning till den 9 februari är Sernekes plan att uppföra ett nytt idrottscenter för många olika sporter, ett äventyrsbad med tillhörande hotellanläggning samt bostadsrätter och skola med mera.

– Utvecklingen av Karlslundsområdet kommer att innebära ett stort lyft för hela Landskrona. Planen är att de nya anläggningarna ska locka besökare både lokalt och utanför kommunens gränser, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör i Landskrona.

En detaljplan för området kommer att arbetas fram under 2017 och beräknas kunna antas i början av 2018. Under 2017 fortsätter dialogen med Serneke utifrån förutsättningarna i avsiktsförklaringen.

– Det här ger oss ett år att i grunden undersöka förutsättningarna för projektet. Vi ska vända på alla stenar i denna process. Det här är första steget i ett omfattande lyft av Karlslund. Vår plan är att tillföra en regional magnet till området, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige