Image
Wihlborgs bygger åt Dachser.

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Uthyrning Wihlborgs kommer att uppföra en anläggning på 9 600 kvadratmeter till logistikföretaget Dachser i östra Landskrona på fastigheten Bilrutan 5. Hyresavtalet omfattar femton år med tillträde årsskiftet 2024/2025.


Niam hyr ut 15 000 kvadratmeter till Saab i Landskrona.

Niam hyr ut 15 000 kvadratmeter till Saab i Landskrona

Uthyrning Niam har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Saab avseende cirka 15 000 kvadratmeter industrilokaler belägna på Varvsudden i Landskrona. Saab växer inom sjöfartsområdet och behöver utöka sin produktionskapacitet. Niams industrifastighet på Varvsudden erbjuder goda förutsättningar för den typen av verksamhet. Inflyttning sker redan under andra kvartalet 2024.


Blomsterlandet är ett av företagen som nu etablerar sig i Weibullsholms handelsområde.

Weibullsholms handelsområde i Landskrona får fler butiker

Uthyrning Det är Blomsterlandet och Thansen som nu etablerar sig i Landskrona. Det aktuella markområdet för de nya etableringarna ligger väster om Västkustbanan, mellan Biltema och Landskrona station, och omfattar drygt 8 000 kvadratmeter butiksyta.


SLP bygger ut i Landskrona.

SLP utnyttjar byggrätt och bygger ut till befintlig hyresgäst

Bygg/Arkitektur SLP tecknade i mars i år ett sjuårigt hyresavtal med ett globalt teknikföretag avseende hela den befintliga ytan om 2 900 kvadratmeter på fastigheten Timglaset 2 i Landskrona. På fastigheten finns en byggrätt som nu kommer att utnyttjas till samma hyresgäst när en tillbyggnad om 1 400 kvadratmeter kommer att uppföras.


Klinkchef Tatjana Jankovic klipper bandet till Folktandvården Skånes nybyggda lokaler på Järvgatan 3 i Landskrona tillsammans med Acrinovas vd Ulf Wallén.

Acrinova hyr ut i Landskrona

Uthyrning Acrinova välkomnar Folktandvården Skåne till nybyggda lokaler i Landskrona.


Det är om detta det tvistas: spannmål som blir till bröd.

Brödbråk när Pågen bygger nytt bageri – på jordbruksmark

Energi/miljö Pågens nya industribageri i Landskrona är tänkt att ge orten 200 nya jobb. Men bageriet kommer att byggas på det som, fram till nu, varit jordbruksmark på en av världens mest bördiga platser. Något som sticker i ögonen på traktens bönder, som är de som ska leverera spannmålet som blir till Pågens bröd.


Krister Karlsson, COO på SBB, om bolagets avyttring i Landskrona och den omfattande utvecklingen i norr.

SBB gör ovanlig avyttring i syd och bygger i norr

Transaktioner SBB bjöd på två nyheter igår när det dels stod klart att de säljer tre omsorgsfastigheter till ett kommunalt bolag i Landskrona, samtidigt som de ser att 2023 kommer bjuda på byggrätter för motsvarande 1 030 bostäder i landets norra delar. Krister Karlsson, COO och vice vd på SBB berättar mer och Landskronahems vd kommenterar den ovanliga affären med SBB.


SBB har sålt tre samhällsfastigheter i Landskrona till ett kommunalt fastighetsbolag.

Omvänt scenario: Kommun köper av SBB

Transaktioner Genom en bolagsaffär förvärvar AB Landskronahus genom sitt dotterbolag Landskrona Verksamhetslokaler AB tre omsorgsfastigheter från SBB för 149,5 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.


SLP tecknar nytt avtal i Landskrona.

SLP tecknar hyresavtal med Seafrigo Nordic

Uthyrning SLP har tecknat ett hyresavtal med logistikföretaget Seafrigo Nordic avseende cirka 1 800 kvadratmeter på fastigheten Kronan 4 i Landskrona med direkt närhet till E6:an. Årshyran uppgår till 1,6 miljoner kronor och är fullt indexerad.


Lyckos och HSB utvecklar i Landskrona kommun.

Lyckos och HSB utvecklar nya bostäder i Häljarp

Bygg/Arkitektur Lyckos, som ingår i Granitor, kommer i samarbete med HSB Landskrona att utveckla mer än 100 nya bostäder i Häljarp, Landskrona kommun.


SLP får nytt hyresavtal med ett globalt teknikföretag avseende 2 900 kvadratmeter i Landskrona.

SLP tecknar sjuårigt hyresavtal i Landskrona

Uthyrning SLP har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med ett globalt teknikföretag avseende 2 900 kvadratmeter på fastigheten Timglaset 2 i Landskrona. Årshyran uppgår till 2,6 miljoner kronor och är fullt indexerad.


SLP har förvärvat ett markområde i ett attraktivt logistikläge i Landskrona

SLP bygger logistikfastighet i Landskrona

Transaktioner SLP har förvärvat ett markområde i ett attraktivt logistikläge i Landskrona. På fastigheten Pedalen 21, som förvärvats av Landskrona kommun, kommer SLP att bygga en logistikfastighet med en uthyrnings­bar yta om cirka 3 500 kvadratmeter.


Peab bygger ishall i Landskrona.

Peab bygger ishall i Landskrona

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga en ishall i Landskrona. Beställare är Landskrona Stad och kontraktssumman uppgår till 161 miljoner svenska kronor.


Logicenters nya anläggning i Landskrona.

Logicenters bygger solcellspark åt Dagab

Bygg/Arkitektur Logicenters fortsätter sin stora satsning på en CO2-neutral fastighetssektor. Nu fördjupas samarbetet med Dagab med en solcellspark som ska byggas på den nya anläggningen i Landskrona.


SLP bygger åt Pharmaxim i Landskrona.

SLP bygger åt Pharmaxim

Bygg/Arkitektur Efter att ha erhållit bygglov från Landskrona kommun har SLP tillsammans med sin hyresgäst, Pharmaxim, tagit det första symboliska spadtaget och därmed startat byggnationen av en ny logistikbyggnad. Den nya fastigheten får en sammanlagd uthyrningsbar yta om 5 437 kvadratmeter och möter kraven enligt Miljö­byggnad silver.


Ilija Batljan.

SBB säljer för 436 miljoner i Halmstad och Landskrona

Transaktioner SBB säljer kontors- och industrifastigheter i Halmstad och Landskrona till Fastighetstaden i Halmstad och Doxa för 436 miljoner kronor.


Colliers får exklusivt uthyrningsuppdrag i Landskrona hamn.

Colliers får exklusivt uthyrningsuppdrag av Niam

Uthyrning Colliers har fått i uppdrag av Niam att arbeta med uthyrningen av 70 000 kvadratmeter lokal- och uppställningsytor belägna i Varvsudden i Landskrona hamn.


Peter Strand.

SLP köper markområde i Landskrona – genomför nyproduktionsprojekt

Transaktioner SLP har från Landskrona stad förvärvat ett attraktivt markområde i Landskrona. Fastigheten är belägen med direkt närhet till E6 och har ett utmärkt skyltläge. Tillträde sker den 15 februari 2022.


Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla.

Victoria Park förvärvar 830 lägenheter i Landskrona

Transaktioner Victoria Park har förvärvat 830 lägenheter fördelade på 24 fastigheter i centrala Landskrona. Säljare är Paulssons Fastigheter. Förvärvet innebär att Victoria Park etablerar sig i ytterligare en stad i södra Sverige.


Brinova förvärvar en bostadsfastighet i Borstahusen i Landskrona.

Brinova förvärvar bostadsfastighet i Landskrona

Transaktioner Brinova har tecknat avtal om förvärv av en bostadsfastighet med 76 hyresbostäder i attraktiva Borstahusen i Landskrona.