Image
SLP har förvärvat ett markområde i ett attraktivt logistikläge i Landskrona
SLP har förvärvat ett markområde i ett attraktivt logistikläge i Landskrona Bild: SLP

SLP bygger logistikfastighet i Landskrona

Transaktioner SLP har förvärvat ett markområde i ett attraktivt logistikläge i Landskrona. På fastigheten Pedalen 21, som förvärvats av Landskrona kommun, kommer SLP att bygga en logistikfastighet med en uthyrnings­bar yta om cirka 3 500 kvadratmeter.
Publicerad den 9 Januari 2023

Fastigheten är i sin helhet uthyrd till Saxtorp Svamp, som tecknat ett tolvårigt hyresavtal med en årshyra om cirka 3,1 miljoner kronor. Inflyttning i fastigheten beräknas ske vid årsskiftet 2023/2024.
– SLP fortsätter att växa i Landskrona, ett av södra Sveriges starka logistiklägen, med direkt närhet till bland annat E6. Vi beräknar kunna färdigställa fastigheten vid kommande årsskifte. Vi ser fram emot att välkomna vår hyresgäst till sina nya lokaler, säger Peter Strand, vd på SLP.

Fastigheten som kommer att möta kraven enligt Miljöbyggnad Silver kommer även att förses med solceller med en installerad effekt om 300 kW.

– Sedan verksamheten startade för 20 år sedan har vi sett en ökande efterfrågan på våra färska svampar. Nu tar vi ett viktigt steg för att nå ut till fler och i detta arbete har SLP varit en lyhörd och intresserad part som förstår vårt behov av effektiv logistik. SLP delar även vårt mål att minska beroendet av fossila bränslen. Det har varit en smidig och snabb process och vi ser fram emot att flytta in vid årsskiftet, säger Rikard Pedersen, vd på Saxtorp Svamp.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige