Image
Niam hyr ut 15 000 kvadratmeter till Saab i Landskrona.
Niam hyr ut 15 000 kvadratmeter till Saab i Landskrona. Bild: Niam

Niam hyr ut 15 000 kvadratmeter till Saab i Landskrona

Uthyrning Niam har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Saab avseende cirka 15 000 kvadratmeter industrilokaler belägna på Varvsudden i Landskrona. Saab växer inom sjöfartsområdet och behöver utöka sin produktionskapacitet. Niams industrifastighet på Varvsudden erbjuder goda förutsättningar för den typen av verksamhet. Inflyttning sker redan under andra kvartalet 2024.
Publicerad den 2 Februari 2024

Varvsudden är ett industri- och hamnområde i Landskrona, cirka 40 kilometer norr om Malmö i hjärtat av Öresund, en av världens mest trafikerade maritima korridorer. Sedan 2020 äger och förvaltar Niam området som består av en mix av industrilokaler och kontorsbyggnader samt en torrdocka och fartygskaj. Den totala uthyrningsbara byggnadsarean uppgår till 71 000 kvadratmeter tillsammans med uthyrningsbara markområden på 130 000 kvadratmeter.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få välkomna Saab till en av våra fastigheter i Landskrona. Att Saab väljer att etablera sig på Varvsudden tar vi som ett gott betyg och som visar på områdets styrka och attraktivitet, bland annat tack vare det utmärkta kommunikationsläget. Saab:s verksamhet passar väl in i området och bidrar till ökade synergier mellan hyresgästerna samtidigt som det stärker Varvsuddens position som ett av de ledande varvsområdena i Sverige, säger Erik Rydström, Fondchef Niam.

Varvsuddens läge ger direkt tillgång till ett väl etablerat transportnätverk och viktig infrastruktur, inklusive motorvägarna E6 och E4, Köpenhamns och Malmös flygplatser, Öresundsbron, järnvägar och sjöfartsterminaler.

I ett uttalande låter Saab meddela att de växer inom det navala området och behöver utöka produktionskapaciteten. Varvsudden i Landskrona tillhandahåller bra förutsättningar för den här typen av verksamhet och de anser att deras etablering kommer att stärka den marintekniska industrin i området.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige