Image
Lyckos och HSB utvecklar i Landskrona kommun.
Lyckos och HSB utvecklar i Landskrona kommun. Bild: Arkitektlaget/Paradis trädgårdsdesign/Lyckos

Lyckos och HSB utvecklar nya bostäder i Häljarp

Bygg/Arkitektur Lyckos, som ingår i Granitor, kommer i samarbete med HSB Landskrona att utveckla mer än 100 nya bostäder i Häljarp, Landskrona kommun.
Publicerad den 20 Mars 2023

– Häljarp har blivit populärt, och fungerar bra som pendlingsort till Helsingborg, Lund och Malmö. De som flyttar hit får goda kommunikationer, med pågatågstationen och närheten till E4:an. Barnfamiljer brukar också uppskatta att det finns en välfungerande förskola och skola i närheten, säger Joakim Sander, vd på HSB Landskrona.

Parterna började planera det nya området förra året, och nu kommer Lyckos att söka bygglov för den första etappen om totalt 38 radhus. De är 118 kvadratmeter stora och byggs i två plan. Husen byggs med miljövänliga material och blir Svanencertifierade.

Utbyggnadstakten av det nya bostadsområdet kommer att följa marknadsutvecklingen, och hela området beräknas stå klart om fem år.
– Vi har ett bra samarbete med HSB Landskrona. Vi har återigen fått möjligheten att förvärva mark i Häljarp i syfte att utveckla nya bostadsrätter, både radhus och flerbostadshus. Intressenter i HSB:s bosparkö kommer att få förtur till de nya bostäderna, och därefter går vi ut med dem på den öppna marknaden, säger Anders Larsson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige