Image
På fastigheten bakom Wihlborgs kommande kontorsprojekt Vista ska Granitor bygga bostäder. Projektet har varit seglivat än så länge och nu föreslås markreservationen förlängas ännu en gång.

Utdraget bostadsprojekt får förlängd markreservation igen

Bygg/Arkitektur Granitor ska bygga bostäder kloss an till Wihlborgs kommande kontorsprojekt Vista – men det kommer dröja innan allt står klart. Fastighetssverige berättar mer.


Nobelkvarteren.

Bilfri förskola blir granne med Nobelparken i Lund

Bygg/Arkitektur Nya kvarter ska byggas vid Nobelparken. Här planeras det för över 250 bostäder, en bilfri förskola och kontor. Husen ska vara olika både inuti och utanpå och såklart är klimatsmarta lösningar prioriterade. Ett planförslag är framtaget och ska nu ut på samråd.
– Den nya förskolan och fler företagslokaler behövs på Brunnshög som nu börjar hetta till som stadsdel, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden.


Översiktsbild av kvarteret Embassy of Sharing.

Granitor säljer entreprenadverksamhet till Otto Magnusson

Bolag Fastighetsutvecklaren Granitor Properties har beslutat sig för att inte längre driva entreprenadverksamhet i egen regi och säljer därför inkråmet i Granitor Constructions Malmöverksamhet till Byggnadsfirman Otto Magnusson.


Lyckos och HSB utvecklar i Landskrona kommun.

Lyckos och HSB utvecklar nya bostäder i Häljarp

Bygg/Arkitektur Lyckos, som ingår i Granitor, kommer i samarbete med HSB Landskrona att utveckla mer än 100 nya bostäder i Häljarp, Landskrona kommun.


Trähus blir grejen när Granitor bygger i Växjö.

Trähus blir grejen när Granitor bygger i Växjö

Bygg/Arkitektur Granitor Properties har vunnit en markanvisningstävling för att bygga ett nytt bostadskvarter i den växande stadsdelen Bäckaslöv i Växjö. Tillsammans med samarbetspartnern Arkitektbolaget är visionen att skapa hållbara bostäder med fokus på människors behov av livskvalitet och god hälsa.


World Trade Center I Oceanhamnen

Takhöjden är den hemliga ingrediensen i Oceanhamnen

Uthyrning Under första kvartalet 2022 stod kontorshuset World Trade Center i Helsingborg färdigt. Precis vid vattnet, ett stenkast från Helsingborgs central, stoltserar en kontors- och hotellfastighet som redan blivit ett landmärke i staden. Fastighetssverige tog en kontroll på hur det gått med uthyrningen i huset.


K2A och Granitor föreslås få markanvisningar för totalt 250 nya bostäder i Rågsved.

K2A och Granitor nära nya markanvisningar

Bygg/Arkitektur Duon ska tillsammans bygga 250 bostäder i Söderort. Fastighetssverige berättar mer.


WTC på Skeppsgatan i Malmö.

Ny hyresgäst till WTC i Malmö

Uthyrning Freudenberg Home and Cleaning Solutions flyttar in Grantors World Trade Center på Skeppsgatan i Malmö.


Granitor förvandlar tidigare golfhall till modern skola.

Granitor förvandlar tidigare golfhall till modern skola

Bygg/Arkitektur När den nya skolan Praktiska Gymnasiet Kristianstad öppnar sina dörrar efter sommarlovet, välkomnas elever, lärare och anställda in till nya skollokaler med funktionella verkstäder, stora gemensamma ytor och moderna lektionssalar.


Den södra delen av Årstafältets andra etapp har godkänts i stadsbyggnadsnämnden. Se ytterligare bilder i bildspelet.

Bildspecial: Tummen upp för central del av Årstafältet

Bostäder Halva delen av den andra etappen har antagits av stadsbyggnadsnämnden och över 700 nya bostäder kan snart få klartecken. Se bilder på den nya stadsdelens mest centrala kvarter.


Granitor vill ge en central Lundafastighet ett välbehövligt lyft.

Efter långdragna arbetet – nu kan centrumpärlan få efterlängtat lyft

Bygg/Arkitektur Granitor, tidigare Midroc, förvärvade en mycket central Lundafastighet 2016 och nu har ett viktigt beslut om framtiden tagits. Fastighetssverige berättar mer om satsningen.


På den obebyggda tomten till höger om Malmömässan har Granitor fått en markanvisning för 8 000 kvadratmeter kontor som ska byggas i den nordöstra delen av planområdet som syns till höger i bild.

"Nya" Midroc säkrar markanvisning för kontorsbygge

Bygg/Arkitektur Efter namnbytet till Granitor – nu har bolaget fått en stor markanvisning för kontor som ska byggas på en ödetomt i Hyllie. Fastighetssverige berättar mer.


Christer Wikström, styrelseordförande Granitor och Roger Wikström, koncernchef Granitor framför nya vepan på huvudkontorets fasad.

Nu är Midroc Granitor – firar med träd

Bolag I dag har Midroc Europe bytt namn och identitet till Granitor och kommer från och med nu använda det nya varumärket fullt ut. För att fira detta lanserar Granitor nu även Granitor Forest – med ett planterat träd för varje medarbetare i koncernen, befintliga som framtida.


Peter Syrén.

Midroc byter namn till Granitor

Bolag Företagsgruppen Midroc Europe kommer att byta ut det gemensamma varumärket Midroc och från januari 2022 istället använda varumärket Granitor. Det innebär att fastighetsutvecklaren Midroc Properties byter namn till Granitor Properties.