Image
Nobelkvarteren.

Bilfri förskola blir granne med Nobelparken i Lund

Bygg/Arkitektur Nya kvarter ska byggas vid Nobelparken. Här planeras det för över 250 bostäder, en bilfri förskola och kontor. Husen ska vara olika både inuti och utanpå och såklart är klimatsmarta lösningar prioriterade. Ett planförslag är framtaget och ska nu ut på samråd.
– Den nya förskolan och fler företagslokaler behövs på Brunnshög som nu börjar hetta till som stadsdel, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden.


Ornitologen.

Serneke bygger 129 lägenheter i Lund

Bygg/Arkitektur Serneke har undertecknat totalentreprenadavtal med Lunds kommunala bostadsbolag LKF om att utveckla ett nytt stadsdelscentrum på Örnvägen i Lund med 129 lägenheter. Ordervärdet uppgår till cirka 390 miljoner kronor.


Colive öppnar ett delningsboende i Brunnshög, Lund.

Delningslägenheter med Colive till Brunnshög

Uthyrning Colive och Lunds kommuns fastighetsbolag LKF tecknar blockhyresavtal som har godkänts av hyresnämnden i sin helhet. Detta för att förverkliga den gemensamma visionen om ett storskaligt delningsboende i Brunnshög, Lunds nya stadsdel med hållbarhet i fokus. Totalt rör det sig om 81 bostadstillfällen fördelat i tio delningslägenheter för unga vuxna. Det kommer att vara en fastighet som är helt skräddarsydd för Colives verksamhet där de första boende förväntas flytta in år 2024.


LKF bygger nytt i Veberöd.

LKF bygger nytt i Veberöd

Bolag LKF bygger 48 nya lägenheter med inflyttning hösten 2023.


Xplorion, Brunnshög i Lund. Inflyttning var den 19 november.

Två månader med Xplorion: "Ett ekosystem av digitala möjligheter"

Bolag För två månader sedan var det inflyttning i LKF:s unika innovationsprojekt Xplorion i Lund – med världens snabbaste internet och en elbilspool med en enda bil på 53 lägenheter. Fastighetssverige kollar hur den första tiden har varit.


Bebyggelseförslaget sett från nordost.

Kommunen förtätar med bostäder i expansivt stationsläge

Bostäder 2024 står en ny pågatågstation klar vid Klostergården i södra Lund och i området ska en helt ny stadsdel växa fram tills dess. Fastighetssverige berättar mer om det senaste projektet som ska hjälpa till att förtäta stadens nya stationsnav.


Bostadsplanerna för Södra Sandby öster om Lund.

Lundaplaner för hundratals bostäder tar form

Bygg/Arkitektur Över 50 000 kvadratmeter åkermark öster om Lund ska bli plats för hundratals nya bostäder och ett nytt gruppboende. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Fredrik Millertson.

LKF tar det hållbara bostadsbyggandet ett steg längre

Bygg/Arkitektur I januari tog LKFs styrelse beslut om att starta ett utvecklingsprojekt där det hållbara, framtida bostadsbyggandet tar ett rejält kliv.
– LKF har under många år arbetat för ett grönare och mer hållbart Lund. Vi är nu ett av de första bostadsbolagen i Sverige som vågar ta det hållbara byggandet ett steg längre genom att tänka ur ett större perspektiv - från start och 100 år framåt, säger LKF:s vd Fredrik Millertson.


Henriette Jareklew.

LKF värvar digitaliseringsansvarig från MKB

Karriär Nu tar LKF i Lund ytterligare ett steg i sitt arbete kring digitalisering och innovation. Från och med januari 2020 börjar Henriette Jareklew på den nyinrättade tjänsten som digital ledare och innovationsansvarig.


Betonmast får bygguppdrag av LKF.

Betonmast får bygguppdrag av LKF i Lund

Bygg/Arkitektur Betonmast Malmö har fått i uppdrag av Lunds Kommuns Fastighets AB att bygga bostads- och kontorsprojektet Skymningen i nordvästra Lund. Ordervärdet ligger på drygt 138 miljoner kronor.


LKF planerar colivingprojekt i Brunnshög.

LKF bygger coliving-projekt

Bygg/Arkitektur Lunds kommunala bostadsbolag LKF planerar ett colivingprojekt i Brunnshög.


Vy över det nya bostadskvarteret i Södra Råbylund.

Klartecken för nytt bostadskvarter i Södra Råbylund

Bygg/Arkitektur 150 bostäder i flerbostadshus och radhus har nu fått klartecken. Byggnadsnämnden antog under tisdagen en ny detaljplan för ett kvarter i Södra Råbylund i Lund.


Serneke bygger om äldreboende i Lund

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har undertecknat avtal med Lunds kommun för om- och tillbyggnad av äldreboendet Mårtenslund.


Nya bostäder på väg mot Södra Sandby.

235 nya bostäder på gång i Södra Sandby

Bygg/Arkitektur Nära både centrum, skola och natur kan det byggas ett nytt bostadsområde i Södra Sandby. Byggnadsnämnden har beslutat att skicka förslaget på ny detaljplan för det område som kallas Sandby backe vidare på samråd.


Ett helt nytt bostadskvarter på Väster i Lund

Bygg/Arkitektur Upp till 150 bostäder och ett nytt stadsdelscentrum kan byggas på Väster i Lund, i närheten av Folkparken. Byggnadsnämndens arbetsutskott har under torsdagen gett planuppdrag till stadsbyggnadskontoret så planeringen av det nya området kan börja.


LKF och Litana bygger nya bostäder och vårdcentral centralt i Södra Sandby

Bygg/Arkitektur LKF:s styrelse har beslutat att ge entreprenören Litana Group i uppdrag att uppföra kvarteret Kryptan. Projektet som omfattar ett helt kvarter och innehåller bland annat en helt ny vårdcentral, femtio lägenheter i varierande storlekar, parkeringar, nytt bibliotek samt tio servicebostäder till vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen.


Ny vd för LKF

Karriär Fredrik Millertson rekryteras som ny vd för LKF.


Ny entré till stadskärnan och fler bostäder i södra Lund

Bygg/Arkitektur Nästan 600 nya bostäder i innerstadsmiljö kan bli resultat om planprogrammet för Söderport i södra Lund realiseras. Byggnadsnämnden har beslutat att skicka ut det vägledande dokumentet på samråd.


Obos och LKF i samarbete för nya bostäder i Lund

Bostäder Obos och LKF planerar 154 bostäder i blandad bebyggelse på fastigheten Pilgrimen 2 i södra Råbylund.


LKF och Obos vinner markanvisning i Lund

Bygg/Arkitektur LKF:s och Obos bidrag har utsetts till vinnare av markanvisningstävlingen för fastigheten Pilgrimen 2 i Södra Råbylund.