Image

SBB utvecklar minst 1 000 nya bostäder i Haninge

Bygg/Arkitektur Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) och Haninge kommun har tecknat avtal om markreservation i Jordbro och Västerhaninge. - Det här är en av de största satsningarna på att skapa nya bostadsbyggrätter i stationsnära lägen i Stockholmsregionen, säger vd Ilija Batljan till Fastighetssverige.
Publicerad den 26 September 2016
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

De nya lägenheterna planeras i anslutning till pendeltågstationerna i Jordbro och Västerhaninge. SBB planerar att bygga minst 1 000 lägenheter.

Enligt Fastighetssveriges bedömning är det inte orimligt att det kan bli tal om mellan 700 och 1 000 lägenheter i Västerhaninge och 500 i Jordbro.

- Jag kan inte kommentera dina siffror, vår utgångspunkt i dag är minst 1 000 lägenheter sammanlagt, säger Ilija Batljan.

På kommunstyrelsens möte i veckan fattas beslut att godkänna avtalet som innebär att SBB ges möjlighet att projektera och starta utredning kring områdets fortsatta utveckling.

- Haninge blir bättre när vi bygger och vår vision är att Jordbro och Västerhaninge ska fortsätta att utvecklas till attraktiva, moderna och levande stadsdelar fyllda av aktivitet. Nu fortsätter vi att utveckla Haninge tillsammans med näringslivet och tecknar markreservation i dessa två strategiskt viktiga områden, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun.

Haninge kommun ligger söder om Stockholm och har en kraftig befolkningstillväxt med en ung befolkning. Närheten till Stockholm och en väl utbyggd kollektivtrafik gör kommunen intressant. Haninges skärgård består av 3 600 öar, kobbar och skär och här finns några av de mest kända öarna i Stockholms skärgård.

- Som en del i vårt fortsatta tillväxt- och utvecklingsarbete för kommunen har vi inlett en rad samarbeten med olika byggföretag och centrumutvecklare. Vi har sett ett stort intresse från olika investerare den senaste tiden, samtidigt vill vi bygga värden långsiktigt och med känsla för platsens tradition och identitet, säger Peter Jemtbring, näringslivsdirektör i Haninge kommun.

- Vi är glada att ha fått till stånd ett avtal med Haninge kommun där vi ges möjlighet att utveckla områdena med bostäder och annan service. Vi ser fram emot ett samarbete med till exempel Jordbro kulturhus och andra lokalt engagerade invånare för att tillsammans utveckla områdena. Vi är långsiktiga i våra investeringar och vill bidra till att Jordbro- och Västerhaningeborna ska känna sig både trygga och stolta över sin stadsdel, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige