Image

SBB köper i Ulricehamn

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget köper fastigheten Krämaren 4 i centrala Ulricehamn av det kommunala bostadsbolaget Stubo AB. Fastigheten rymmer 70 trygghetsbostäder, restauranger och kontor om totalt 6 700 kvadratmeter.
Publicerad den 15 September 2016
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

SBB har för avsikt att driva verksamheten vidare med samma inriktning som Stubo AB gjort. Genom långsiktigt ägande och utveckling av fastigheterna vill SBB behålla den goda relationen med kommunen och hyresgästerna.

Redan under hösten kommer Samhällsbyggnadsbolaget tillsammans med kommunen och ägarna av grannfastigheten Norra Amerika 1 att påbörja utvecklingen av hela området. Där vill SBB skapa förutsättningar för nybyggnation av ytterligare 80 trygghetsbostäder.

- Ulricehamn är en fantastisk kommun att investera i med låg arbetslöshet och positiv befolkningstillväxt. Kommunen har ett gynnsamt läge mellan två större städer vilket innebär en stor arbetsmarknad och vi är särskilt glada att kunna befästa SBB:s starka position inom området bostäder för äldre, säger Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan.

- Vi är nöjda att vi hittat en köpare som vill fortsätta att satsa på och utveckla den typ av boende som Krämaren i dag rymmer. För oss är det viktigt att vi hittade ett bolag som vill vara långsiktiga och skapa trygghet för de äldre som bor i fastigheten, säger Erica Waller, vd för Stubo AB.

I och med att Stubo AB lämnar över fastigheten, tar Samhällsbyggnadsbolaget över bolaget som bildats i samband med försäljningen. Överlåtelsen sker den 30 september.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige