Image

SBB siktar på gröna obligationer

Ekonomi/Finansiering SBB upprättar ett grönt ramverk för att framöver kunna emittera gröna obligationer.
Publicerad den 26 Juni 2018
Ilija Batljan. Bild: SBB
Ilija Batljan.

- Vi har sedan starten haft affärsmässighet, långsiktighet och samhällsengagemang som våra ledstjärnor. Alla dessa dimensioner förenas i investeringar i hållbar utveckling. Nu tar vi ett nytt steg i vår satsning på hållbar utveckling genom att för första gången sätta upp ett ramverk för att kunna emittera gröna obligationer. SBBs gröna ramverk grundar sig i behov att göra stora minskningar av koldioxidutsläpp genom energieffektiva byggnader, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

SBBs gröna ramverk är i linje med de så kallade Green Bond Principles som har tagits fram av organisationen International Capital Market Association (ICMA). SBB har beställt och fått en oberoende utvärdering från CICERO (Center for International Climate Research, Oslo) av det gröna ramverket och tillhörande styrdokument och rutiner för att bedöma den miljömässiga påverkan av projekten. Mot bakgrund av deras bedömning av projekttyper, styrdokument, mål och rapporteringsstandarder har SBBs gröna ramverk fått en "Medium Green" bedömning av CICERO.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige