Image
Jennie Argerich blir chef för social hållbarhet och affärsutvecklare.
Jennie Argerich blir chef för social hållbarhet och affärsutvecklare.

Blir ny chef för Sveafastigheter: "Ser fram emot att utveckla arbetet"

Karriär Jennie Argerich har rekryterats till Sveafastigheter som chef för social hållbarhet och affärsutvecklare. Hon kommer närmast från Stockholm stad, där hon varit strateg på Stadsledningskontoret inom social hållbarhet och mänskliga rättigheter.
Publicerad den 6 Juli 2024

Sveafastigheter förvaltar och utvecklar hyresrätter i tillväxtregioner i Sverige. Fastighetsbeståndet består av en bredd av hyresrätter där husen förvaltas och utvecklas med ett närvarande och lokalt engagemang. Social hållbarhet är integrerat i verksamheten, från tidiga skeden i nyproduktion till förvaltning av befintliga bostadsområden.
– Med Jennie Argerich stärker vi upp vårt engagemang inom social hållbarhet ytterligare. Vi kommer fortsatt systematiskt analysera, mäta och följa upp effekten av det vi gör inom socialt värdeskapande. Det gör att vi som ett av Sveriges största bostadsbolag kan bidra till att våra bostadsområden utvecklas i en positiv riktning där människor trivs och känner sig trygga samtidigt som vi skapar hem för fler, säger Erik Hävermark, vd, Sveafastigheter.

Jennie Argerich har en gedigen erfarenhet av arbete med socialt värdeskapande och har en bakgrund inom Stockholms stads exploateringskontor som samordnare för social hållbar stadsutveckling. Hon kommer fortsätta Sveafastigheters arbete med att i tidiga skeden inom nyproduktion göra sociala värdeskapande analyser vars åtgärder implementeras och följs upp in i Sveafastigheters egen förvaltning. Jennie Argerich kommer vidare arbeta med att sätta strukturer för arbete med socialt värdeskapande i Sveafastigheters befintliga bestånd.
– För att nå mål om social hållbarhet och säkra bostäder till fler behöver alla samhällsaktörer göra sin del. Därför känns det väldigt intressant att jag nu ska bli ansvarig för arbetet med socialt värdeskapande stadsutveckling i ett av Sveriges största bostadsbolag. För mig, som har lång erfarenhet av arbete med social hållbarhet inom offentlig sektor, ska det bli väldigt spännande att få vara chef för dessa frågor och bidra till bolagets mål om hem för fler och att säkerställa att bostadsbyggandet genererar olika typer av sociala värden. Jag har följt Sveafastigheters arbete med socialt värdeskapande under en längre tid och ser fram emot att utveckla det arbetet, säger Jennie Argerich.

Jennie Argerich tillträder sin nya roll den 7 oktober.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige