Image
Besqab köper byggrätter på Värmdö.
Besqab köper byggrätter på Värmdö.

Besqab förvärvar byggrätter

Transaktioner Besqab har förvärvat fastigheten Mörtnäs 1:587 i Värmdö kommun genom bolagsförvärv.
Publicerad den 6 Juli 2024
Magnus Andersson, vd Besqab. Bild: Aros bostad
Magnus Andersson, vd Besqab.

Förvärvet omfattar byggrätter för nyproduktion av cirka 60 bostäder, fördelat på flerbostadshus och radhus. Detaljplan för fastigheten beräknas vinna laga kraft i början av 2025 och genomförandetiden inleds fem år därefter.
– I och med förvärvet adderar vi ett fint bostadsprojekt i Värmdö kommun till Besqabs byggrättsportfölj. Projektet kommer att omfatta flerbostadshus och radhus med direkt närhet till hav och badplats i Grisslinge, säger Magnus Andersson vd för Besqab.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige