Image
Oxgården i närheten av Astrid Lindgrens Värld.
Oxgården i närheten av Astrid Lindgrens Värld. Bild: Astrid Lindgrens Vimmerby fastigheter AB

Köper i Astrid Lindgrens Värld

Transaktioner Under fredagen stod det klart att Astrid Lindgrens Vimmerby fastigheter AB köper boendeanläggningen Oxgården.
Publicerad den 8 Juli 2024

Fastigheten kommer att arrenderas av Astrid Lindgrens Vimmerby AB och övertagandet av verksamheten kommer ske från och med vecka 45.Oxgården stod klar för 2004, och verksamheten omfattar idag 45 hus med över 330 bäddar och en restaurang. Säljare är Staffan Samuelson.
– Jag och min familj har byggt upp, utvecklat och drivit Oxgården i Vimmerby AB under tjugo år, och nu är det dags för någon annan att ta över. Det känns jättebra att det är just Astrid Lindgrens fastigheter AB som köper Oxgården, då jag vet att de kommer förvalta vår grundidé på ett bra sätt, säger Staffan Samuelson.
– Genom köpet av Oxgården ökar vi vårt boendeutbud året om, samt knyter samman våra besöksmål Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Värld som en del i vår långsiktiga strategi, säger Jocke Johansson, vd Astrid Lindgrens Vimmerby AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige