Image
Visionsbild: Hus 43 Gamla & Nya Magasinet.
Visionsbild: Hus 43 Gamla & Nya Magasinet. Bild: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg gör stor uthyrning till Menigo i Slakthusområdet

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Menigo i Hus 43 Gamla & Nya Magasinet i Slakthusområdet. Uthyrningen omfattar cirkaa 3 800 kvadratmeter och de nybyggda lokalerna kommer utöver det nya huvudkontoret även att inrymma Restaurangakademien. Inflyttning sker 2027 då den nya byggnaden står klar.
Publicerad den 5 Juli 2024

Menigo är en av Sveriges ledande helhetsleverantörer av mat, dryck, förbrukningsartiklar och restaurangutrustning till privata och offentliga verksamheter. För ett par år sedan köpte Menigo Restaurangakademien, en gastronomisk utbildnings- och mötesplats som idag har sina lokaler i Slakthusområdet. Nu samlas verksamheterna under samma tak i den nya tillbyggnaden i Hus 43 Gamla & Nya Magasinet.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta till nybyggda lokaler i Slakthusområdet. Området har en stark historisk koppling till mat och gastronomi, en tydlig identitet som nu utvecklas i en ny, modern tappning. Att området dessutom ligger i närhet till Stockholms restaurangliv har också varit avgörande i valet av plats för vårt nya huvudkontor. För oss känns det helt rätt att samla våra medarbetare i detta sammanhang, säger Jonas Köhler, vd på Menigo.

Menigo samarbetar med bland annat Bocuse d’Or, som ägs av Restaurangakademien och idag har ett övningskök i Slakthusområdet. Även det kommer att flytta in i den nya byggnaden.

– Jag är väldigt glad över att vi får vara med och möjliggöra Menigos och Restaurangakademiens framtid i Slakthusområdet. Vi får med detta en verksamhet som ytterligare stärker stadslivet och områdets inriktning mot mat och dryck. Med fler arbetsplatser kommer Slakthusområdet bli en ännu mer levande stadsdel även dagtid, något som kompletterar den restaurang- och kulturdestination som nu växer fram här, säger Petter Klingofström, leasing manager på Atrium Ljungberg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige