Image
DNB hyr helt hus av Humlegården.
DNB hyr helt hus av Humlegården. Bild: Jonas Malmström

DNB flyttar sitt svenska HK till Humlegårdens fastighet – hyr 8 300 kvadratmeter

Uthyrning Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvadratmeter, som får en viktig roll i DNB:s fortsatta expansion.
Publicerad den 8 Juli 2024

DNB är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Nu står det klart att den svenska filialens huvudkontor lämnar Regeringsgatan och flyttar till Hamngatan 15 och lokaler om cirka 8 300 kvadratmeter i fastigheten Styrpinnen 19 och anliggande lokaler i grannfastigheten Styrpinnen 22. Inflyttning sker under 2027.

Det nya kontoret kommer att ha en central roll i verksamheten. DNB har expanderat kraftigt i Sverige de senaste åren och den fortsatta tillväxtresan är en viktig anledning till satsningen på kontoret. Humlegårdens fastighet har ett mycket centralt läge vid Norrmalmstorg och Kungsträdgården vilket ökar tillgängligheten för såväl kunder som medarbetare och ger DNB möjlighet att ta plats i stadsrummet.

Ambitionerna med de nya lokalerna är att stärka varumärket genom att skapa välkomnande och representativa ytor för kunder och besökare samt en attraktiv arbetsmiljö för bolagets cirka 500 medarbetare. I satsningen skapas stora ytor för event, föreläsningar och större sammankomster. I arbetet med utvecklingen av lokalerna kommer Humlegårdens cirkulära principer att implementeras, som syftar till att uppnå en minskad klimatpåverkan.
– Att hitta ett nytt kontor som vi verkligen kan göra till vårt genom att skapa flexibla, kreativa lösningar och en inspirerande arbetsmiljö har varit i fokus, något vi verkligen funnit på Hamngatan 15. Hållbarhet är självfallet centralt för oss, ett kontor med lågt klimatavtryck genom smarta cirkulära lösningar är helt i linje med vår affärsstrategi. Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Humlegården och ser fram emot att välkomna både medarbetare, kunder och samarbetspartners till Hamngatan, säger Elisabeth Beskow, vd på DNB Sverige.

Läget vid Norrmalmstorg är ett av Stockholms bästa. Denna anrika plats har fungerat som stadens finanscentrum sedan förra sekelskiftet och många bank- och finansverksamheter har än idag säte i kvarteren. Byggnaden som nu blir hemvist för DNB uppfördes 1881 och är för många stockholmare känd som MEA-huset, Militär Ekiperingsaktiebolaget, som senare blev ett modevaruhus med en central roll i stadens handel i över hundra år.
– Vi är mycket glada över att få hälsa DNB välkomna till Hamngatan 15. Att vi befinner oss i hjärtat av Stockholms finanscenter gör förstås att etableringen känns som en perfekt matchning. Vi är stolta över att tillsammans med DNB få bidra till att förverkliga deras ambitioner att skapa ett kontor som blir en dynamisk arena för bankens medarbetare och kunder, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige