Image
Oscar Properties reviderar ned nettoresultatet.
Oscar Properties reviderar ned nettoresultatet. Bild: Axel Ohlsson

Oscar Properties reviderar ned nettoresultatet

Bolag Krisande Oscar Properties meddelar att "försäljningar och ny information" om fastighetsvärderingarna gör att bolaget i den nyligen publicerade årsredovisningen för 2023 redovisar ett lägre resultat och eget kapital än vad som angavs i bokslutskommunikén.
Publicerad den 5 Juli 2024

Koncernens nettoresultat och eget kapital minskar med 228 miljoner kronor till -3 062 miljoner kronor respektive -1 100 miljoner kronor samtidigt som koncernens fastighetsvärden minskar med 219 miljoner kronor till 3,8 miljarder kronor.

– Efter att bokslutskommunikén publicerades den 26 april 2024 har de fortsatta försäljningsaktiviteterna visat att vissa fastighetsvärderingar i bokslutskommunikén varit högre än vad ny, tillkommande information indikerar, uppger bolaget.

Oscar Properties nytillträdde vd Richard Bagge kommenterar:
– Koncernens negativa egna kapital motsvarar i huvudsak moderbolagets externa skulder, vilket innebär att om den förestående skuldkonverteringen i moderbolaget lyckas så blir koncernens egna kapital återställt. Det är vår målsättning och förhoppning, Vi hoppas snart kunna återkomma med ett erbjudande till moderbolagets fordringsägare.

När det gäller den försenade årsredovisningen säger Richard Bagge följande:
– Bolaget har haft en händelserik tid sedan årsskiftet. Väsentliga händelser summeras i årsredovisningen och många av händelserna har på olika sätt haft påverkan på det som ska presenteras i årsredovisningen. Nu vänder vi blad och går vidare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige