Image
Diös fastighet Arken i Umeå, där det nya Oxios nya kontor tar plats.
Diös fastighet Arken i Umeå, där det nya Oxios nya kontor tar plats. Bild: Diös

Diös utvecklar nytt kontor åt Oxio i Umeå

Uthyrning Fastighetsägaren Diös utvecklar ett kontor till konsult- och techbolaget Oxio på Västra Norrlandsgatan i centrala Umeå. Kontoret, som blir cirka 850 kvadratmeter stort, är beläget högst upp i byggnaden och anpassas i en kombination av återbruk och nytt för att stötta och utveckla Oxios verksamhet och arbetssätt. Inflyttning beräknas ske i november.
Publicerad den 8 Juli 2024

– Vi är oerhört glada över att välkomna Oxio till oss. I utvecklingen av deras nya kontor tar vi tillvara det som går av befintlig inredning och teknik och kombinerar det med nytt för att skapa en unik och varumärkesstärkande knutpunkt för bolagets medarbetare och konsulter, säger Maria Kolterud, kommersiell förvaltare, Diös Umeå.

Oxio – tidigare Teknikhuset – är ett bolag med inriktning på webb- och systemlösningar, digital arbetsplats och verksamhetsstöd. Bolaget grundades i Umeå för 25 år sedan och har sedan dess haft sitt säte på Teg. Nyligen skalade Oxio upp genom att utveckla sitt erbjudande och ta klivet ut på en internationell marknad. I takt med att bolaget vuxit har behovet av större och mer verksamhetsanpassade lokaler ökat.

– På Västra Norrlandsgatan kommer vi att få helt rätt förutsättningar att stärka vårt team, arbetsgivarvarumärke och såklart vidareutveckla vårt erbjudande. Det är med glädje och förväntan vi ser fram emot inflyttningen i november, säger Susanne Österström Dahlqvist, vd, Oxio.

Diös och Oxio har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige