Image

SBB satsar i Nykvarn

Transaktioner Ilija Batljans SBB – Samhällsbyggnadsbolaget – gör affärer i en rasande fart. Nykvarn är nästa ort som bolaget går in i.
Publicerad den 31 Augusti 2016
Annons
Image

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) bygger och förvärvar 144 lägenheter i Nykvarn centrum.

Dessutom kommer SBB att utveckla området med ytterligare ca 130 nya lägenheter.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) går in som huvudägare i bolaget Hyresbostäder i Nykvarn, som utvecklar området Stenkullevägen 1-23 i Nykvarn. Nästa fas i projektet innebär framtagande av detaljplan och nybyggnation av flerbostadshus i området motsvarande 9 000 kvadratmeter BTA.

- Hyresbostäder i Nykvarn är ett välskött bolag med fantastisk personal, som skapar trygghet och kvalitet hos våra hyresgäster. Vi är glada att Hyresbostäder i Nykvarn nu ingår i Samhällsbyggnadsbolaget, säger Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan.
Grundarna av Hyresbostäder i Nykvarn, Alin & Hedenlund Intressenter fortsätter sitt långsiktiga engagemang genom att gå in som delägare i Samhällsbyggnadsbolaget och säkerställer därmed den lokala förankringen i bolaget. Fastigheterna kommer även framledes att förvaltas av Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning.

- Genom att få Samhällsbyggnadsbolaget som huvudägare får vi de muskler och den kompentens som behövs för att tillskapa nya bostäder på egen mark. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla den goda relationen vi har med våra hyresgäster i området, samtidigt som siktet är inställt på en fördubbling av antalet lägenheter, säger Johan Fernholm, vd på Alin & Hedenlund.

Säljarens rådgivare har varit Nordier och Advokatfirman Landahl.

Köparens rådgivare i affären har varit Wistrand Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige