Image

SBB köper bostäder i Karlstad

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget utökar sitt bestånd och köper 18 000 kvadratmeter bostadsyta i Karlstad. Beståndet består av 244 lägenheter i stadsdelen Rud och genomförs 1 september 2016. Säljare är Ruds Gård AB som efter affären byter namn till Capriga.
Publicerad den 1 September 2016
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Det förvärvade dotterbolaget kommer att behålla namnet Ruds Gård Fastigheter och förvaltningen kommer i huvudsak att ske med samma personal som tidigare.

– Karlstad är en attraktiv stad som ständigt växer. Möjligheterna i Karlstad är många med sitt läge mitt emellan Stockholm och Oslo och med ett modernt universitet.
Ruds Gård är ett välskött bolag med fantastisk personal, som skapar trygghet och kvalitet hos våra hyresgäster. Vi är glada att Ruds Gårds fastigheter nu ingår i Samhällsbyggnadsbolaget, säger SBB:s vd Ilija Batljan.

Entreprenören och grundaren av Ruds Gård, Peter Persson, fortsätter sitt långsiktiga engagemang för bygden genom att gå in som delägare i Samhällsbyggnadsbolaget och säkerställer därmed den lokala förankringen i bolaget. Utöver sitt delägande i Samhällsbyggnadsbolaget avser han att fortsätta driva utvecklingsprojekt i de centrala delarna av Karlstad.

Säljarens rådgivare vid affären har varit Erik Lingsell, Advokatfirman Lindahls och
John Kärrberg, Real Advice.

Köparens rådgivare i affären har varit Fredrik Råsberg med team, Wistrand Advokatbyrå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många affärer ska Serafim göra i år

Bolag Serafim gjorde två förvärv precis före årsskiftet. Fastighetssverige frågar företagets vd Rickard Jacobsson vad de planerar framöver. Här ska de växa. Vi undrar också om det kan bli aktuellt med en börsnotering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY