Image

SBB premiärköper i Göteborg

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget gör sitt första förvärv i Göteborg - 18 000 kvadratmeter med Västra Götalandsregionen som huvudhyresgäst.
Publicerad den 30 Augusti 2016
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Säljare är Alecta pensionsförsäkring.

Affären omfattar en vårdfastighet i Majorna, där Alecta hade Bernstrom & Partners som rådgivare, och ett hälso- och sjukvårdslager i Sisjön, där Panreal var rådgivare till Alecta.

Fastigheten Kobbegården 6:136 omfattar 13 570 kvadratmeter uthyrbar area. Största hyresgästen är Västra Götalands läns landsting.

Fastigheten Majorna 220:5 är en vårdfastighet omfattande 3 815 kvadratmeter vårdlokaler och 579 kvadratmeter kontor. Största hyresgästen är Västra Götalands läns landsting.

- Jag är glad att vi har tagit steget och investerat i de första fastigheterna i Göteborg. Med Alecta som tidigare ägare tar vi över välskötta fastigheter i attraktiva områden, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget.

Wistrand har varit rådgivare till köparen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

I vår värld handlar allt om att ge sitt yttersta varje gång. Det är en ovärderlig drivkraft och det enda sättet som vi vill jobba på för att kunna agera som din mest kvalificerade fastighetsrådgivare.

Panreal är en oberoende, partnerägd fastighetsrådgivare specialiserad inom transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv av kommersiella fastigheter och fastighetsbolag på den svenska fastighetsmarknaden. Vi erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till fastighetsägare och investerare. Våra uppdragsgivare utgörs av bland annat bygg- och fastighetsbolag,...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Finanschefens nya liv: "Försöker leva våra drömmar"

Karriär Efter 25 år valde finanschefen Åsa Lind att lämna Fabege för att istället ägna sig åt den lilla gården i Sörmland på heltid. "Jag har alltid varit intresserad av hållbarhetsfrågor – nu är det verkligen hållbarhet i praktiken."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY