Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB emitterar – "en viktig milstolpe"

Ekonomi/Finansiering SBB har framgångsrikt emitterat en icke säkerställd obligation om 500 miljoner euro på den europeiska kapitalmarknaden. Obligationen har förfallodatum den 4 september 2026 med en fast kupong om 1,125 procent.
Publicerad den 30 Augusti 2019

Obligationen var övertecknad och kommer gå i likvid den 4 september 2019 med notering på Euronext Dublin.

Emissionslikviden kommer att användas för återbetalning av befintlig säkerställd bankskuld samt även till allmänna verksamhetsändamål.

– Denna transaktion på den europeiska kapitalmarknaden är en viktig milstolpe i vår resa mot en BBB rating och vi ser framemot kommande uppdateringar av vårt kreditbetyg. Transaktionen var mer än tre gånger övertecknad och breddar vår investerarbas samt förlänger kapitalbindningen ytterligare, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Citi, Deutsche Bank, JP Morgan och Nordea agerade Joint Bookrunners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY