Image

Riksbyggen köper av Peab i Höganäs

Transaktioner Riksbyggen köper tre fastigheter om totalt 47 hyreslägenheter och drygt 4 100 kvadratmeter BTA i Höganäs med byggrätt att uppföra ytterligare cirka 70 hyreslägenheter. Säljare är Peab och fastighetsvärdet uppgår till cirka 72 miljoner kronor.
Publicerad den 9 November 2015

Kastanjeparken i östra Höganäs uppfördes av Peab 2011. Riksbyggen kommer att tillträda fastigheterna under nästa år och de nya lägenheterna i området planeras att påbörjas inom cirka två år. Förvärvet är en del i Riksbyggens strategi att utöka sin portfölj av egna förvaltningsfastigheter och produktion av nya hyresrätter.

– Höganäs är en attraktiv bostadsort där vi nu ökar vårt engagemang. Det är mycket glädjande att Riksbyggen blir ägare av bostäder i Höganäs och på sikt också tillför nya hyresrätter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggen Affärsområde Fastigheter.

Utöver det aktuella projektet så planerar Riksbyggen för säljstart av ett bostadsrättsprojekt i Folkparken i Höganäs under våren 2016.

– Att erbjuda olika boendeformer är ett led i Riksbyggens ambition att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla, säger Carl-Johan Hansson.
Navet och DLA Nordic har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige