Image

Riksbyggen bygger 400 bostäder i Täby park

Bostäder Galoppfältet flyttar ut och en ny stadsdel tar plats. Riksbyggen kommer att uppföra cirka 400 bostäder när Täby park utvecklas.
Publicerad den 6 November 2015
Här ligger området som ska utvecklas. Bild: Riksbyggen
Här ligger området som ska utvecklas.

Täby kommuns vision är att utveckla Täby park till en stadsdel med egen karaktär och ett rikt utbud av kultur, rekreation, mötesplatser och service. Området planeras stå klart 2035 och ska då rymma både parker, storstadskvarter, arbetsplatser och nya bostäder med plats för tusentals människor.

En av byggherrarna som är med och skapar Täby park är Riksbyggen. Riksbyggen förvärvar nu del av fastigheten Täby Viggbyholm 74:35 av Viggbyholms Utvecklings AB. Området ligger i den östra delen av stadsdelen (se bifogad karta). Marken inrymmer cirka 42 000 kvadratmeter bostadsyta. Här planerar Riksbyggen cirka 400 bostäder, lokaler och handel.

– Som samhällsutvecklare skapar vi nya stadsdelar med människan i centrum och arbetar för ett gott liv – både i och mellan husen. Nu är vi mycket stolta över att få vara med i kommunens utveckling av Täby park till ett område som är trevligt att bo i, bra att driva företag i, lätt att ta sig till och från och spännande att besöka, säger Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Arbetet med detaljplanen startar omgående och planeras vara klart under första halvan av 2017. Säljstart planeras till andra halvåret 2017 och första inflyttning under 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige