Image
BRF Parkliv.

NCC bygger 98 lägenheter i Täby Park åt Riksbyggen

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Riksbyggen bygga 98 bostadsrätter i Täby Park norr om Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 200 miljoner kronor.


Jesper Åman.

Han blir ny vd för Täby Park

Bolag Jesper Åman blir ny vd för Täby Park. Han tar över efter Anna Galli som tillträder rollen som styrelseordförande i bolaget.


Galopphästen.

NCC bygger 131 lägenheter i Täby Park åt Riksbyggen

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Riksbyggen bygga 131 hyresrättslägenheter i Täby Park norr om Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 180 miljoner kronor.


Susanne Linde.

Här ser Wallenstam en enorm efterfrågan

Bolag Företaget storsatsar i Stockholmsregionen och tar steget in i Täby kommun genom att köpa 40 500 kvadratmeter mark. Wallenstams finanschef Susann Linde beskriver för Fastighetssverige hur de resonerar kring satsningen och vilka marknadsutsikter de ser.


Vardaga har tecknat ett 15-årigt avtal med Skanska om ett äldreboende i Täby Park.

Skanska tecknar avtal med Vardaga om äldreboende i Täby Park

Uthyrning Skanska har slutit ett 15-årigt hyresavtal med Vardaga för drift av ett egenutvecklat äldreboende som ska uppföras i Täby Park. Byggnation påbörjas till sommaren och beräknas vara färdigt i början av 2022.


Peter Svensson.

Einar Mattsson köper av Skanska i Täby Park

Transaktioner Einar Mattsson har förvärvat fastigheten Månstenen 5 i den framväxande stadsdelen Täby Park av Skanska. För fastigheten som omfattar cirka 12 600 ljus bruttoarea finns en lagakraftvunnen detaljplan. På platsen planerar Einar Mattsson att ställa ett kvarter bestående av cirka 150 bostadsrätter. Fastigheten tillträds 2020 och produktionsstart är beräknad till senast 2021.


Klimatverktyg ska hjälpa fastighetsutvecklare

Bygg/Arkitektur Uppdraget: Analysera lokalklimatet i stadsplaneringen. Till sin hjälp använder sig Tyréns av en digitalt klimatverktyg som får ett allt större intresse från kommuner och fastighetsbolag.


Arkitema ritar kvarter i Täby park

Bygg/Arkitektur Arkitema Architects och Wästbygg ritar ett kvarter i nya Täby park med stort fokus på social hållbarhet och stadsmässighet.


Startskottet för Täby Park

Bygg/Arkitektur I går togs ett stort steg i förverkligandet av Stockholms blivande norra stadskärna i samband med att Täby Galopps verksamheter flyttar till en modernare anläggning i Upplands Bro. Flytten blir startskottet för ett av Sveriges största och mest hållbara stadsbyggnadsprojekt, Täby park.


Riksbyggen bygger 400 bostäder i Täby park

Bostäder Galoppfältet flyttar ut och en ny stadsdel tar plats. Riksbyggen kommer att uppföra cirka 400 bostäder när Täby park utvecklas.


Bostäder och arbetsplatser i nya Täby park

Bygg/Arkitektur Ut flyttar Galoppfältet och in flyttar Täby park, som blir namnet på Täbys nya stadsdel med fokus på ett hållbart liv i stadsmiljö. Första inflyttningen beräknas till 2018.