Image

Arkitema ritar kvarter i Täby park

Bygg/Arkitektur Arkitema Architects och Wästbygg ritar ett kvarter i nya Täby park med stort fokus på social hållbarhet och stadsmässighet.
Publicerad den 14 Februari 2017
Arkitema ritar kvarter i Täby park. Bild: Arkitema Architects
Arkitema ritar kvarter i Täby park.

Arkitema Architects och Wästbyggs förslag omfattar ett kvarter med två byggnader som bidrar till att utveckla Täby park till en attraktiv stadsmiljö med fokus på hållbarhet på alla nivåer. Visionen är att skapa ett inspirerande bostadsområde med ett tydligt hållbarhetskoncept och en tydlig arkitektonisk identitet som de boende kan vara stolta över.

– Vi har använt en hög grad av variation i det här projektet. Vi har tre olika tegelvolymer som är förskjutna i förhållande till varandra som gör det ganska speciellt, säger Bo Bünning Jacobsen, ansvarig arkitekt för projektet.

Täby Park kvarter 2A blir ett kvarter med gott om plats för gemensamma aktiviteter. Alla medlemmar i bostadsrättsföreningen har tillgång till växthus och gemensamma terrassytor. På taket finns plats för aktiviteter och umgänge med utsikt över taklandskapet. Där kan de boende skörda honung från bikupor, odla grönsaker eller dricka en kopp kaffe tillsammans med grannarna.

– Det finns väldigt bra utrymmen för att umgås socialt i många olika sammanhang. Vi försöker att skapa ett väldigt gediget hus, där god gemenskap också är en viktig hållbarhetsfaktor, säger Bo Bünning Jacobsen.

I Täby park ska det byggas 6 000 nya bostäder och 4 000 - 5 000 arbetsplatser.
Arkitema har tidigare ritat projektet Tjärleken i Norrtälje Hamn för Wästbygg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige