Image
Gatuvy av Täby Park, illustration.
Gatuvy av Täby Park, illustration. Bild: Obos

Obos bygger nytt i Täby

Bygg/Arkitektur Det är ett antal byggrätter, som nyligen förvärvades av Skanska, ska användas till att bygga cirka 35 lägenheter i Täby Park. Området är en del av en ny stadsdel i Täby.
Publicerad den 29 April 2024

– Vi har sedan tidigare en rad byggprojekt runtom i Täby. Därför känns det extra roligt att meddela att vi har ytterligare cirka 35 bostäder på gång. Täby Park har en fantastisk potential och jag är säker på att många av våra medlemmar kommer att trivas här, säger Lina Brantemark, affärsutvecklingschef Obos.

Projektet är det sista kvarteret i denna detaljplan och Obos planerar att bygga sina lägenheter mellan två av områdets parker. Några av dem kommer att bjudas ut enligt Deläga-systemet, där köparen äger minst halva bostaden, medan resterande del ägs tillsammans med Obos.

– För oss, som en av Norge och Sveriges ledande bostadsutvecklare, är det självklart att fortsätta tänka långsiktigt även i osäkra tider. Ambitionen är att ha ett beviljat bygglov inom ett halvår för att därefter kunna byggstarta i början av 2025, avslutar Lina Brantemark.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för närmare 900 bostäder

Bygg/Arkitektur JM och HSB får tummen upp för storsatsning i Lund. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige