Image

Startskottet för Täby Park

Bygg/Arkitektur I går togs ett stort steg i förverkligandet av Stockholms blivande norra stadskärna i samband med att Täby Galopps verksamheter flyttar till en modernare anläggning i Upplands Bro. Flytten blir startskottet för ett av Sveriges största och mest hållbara stadsbyggnadsprojekt, Täby park.
Publicerad den 19 Maj 2016
I går gick startskottet för Täby park. Bild: Täby kommun
I går gick startskottet för Täby park.

Från och med nu är det möjligt för allmänheten att besöka Täby park för att ta del av planerna. I samband med de avslutande tävlingarna på den gamla galoppbanan invigs en utställning med information om området i läktarbyggnaden.

– Det är en storstad på kartan, men vi vill bygga en småstad med själ. En kombination där man lever nära allt utbud som finns i storstaden men där det också är nära till vänner, umgänge, natur och aktiviteter. Planarbetet pågår och vi hoppas kunna börja bygga det första kvarteret i slutet av 2017, säger Anna Galli, vd i Täby Park AB.

Inom 20-25 år kommer det att finnas 6 000 lägenheter och nästan lika många arbetsplatser. Sammanlagt kommer 20 000 människor att bo och arbeta i området.
Täby parks detaljplaner är kopplade till Citylab Action, ett övergripande hållbarhetsprogram som syftar till att sätta en helt ny standard inom internationell utveckling av hållbara stadsdelar. För närvarande är ett tiotal svenska stadsutvecklingsprojekt anslutna till Citylab Action som ligger under Sweden Green Building Council, en ideell organisation knuten till bygg- och fastighetssektorn.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY