Image

Real Xstates styrelse avgår – fortfarande inget aktieägartillskott

Bolag Real Xstate kallar till en extra bolagsstämma den 10 februari för att utse ny styrelse. Styrelseordföranden Björn Andersson och styrelseledamöterna Stefan Silfver och Peter Törngren kommer att avgå.
Publicerad den 25 Januari 2016

Bakgrunden till deras beslut är att huvudägaren Mindhouse AB ännu inte infriat styrelsens krav på aktieägartillskott om 10 miljoner kronor som var tänkt att användas till förvärv av kommersiella kassaflödesfastigheter för att öka kassaflödet i bolaget. Likviditeten är nu begränsad till underkoncernens byggverksamhet, som dock har haft en positiv utveckling sedan den förvärvdes och vars kassaflöde är fullt tillfredsställande för att finansiera bolagets löpande verksamhet och utdelningar.

Det uteblivna finansiella tillskottet från huvudägaren Mindhouse har inneburit att bolagets affärsmässiga inriktning inte överensstämmer med den ursprungliga affärsstrategin. Verksamheten har under hösten inriktats mot att utveckla en mobil bostadsmodul att användas i kostnadseffektiva bostadsprojekt för hyresfastigheter.

Syftet är att härigenom attrahera investerare och projektägare att ingå partnerskap med bolaget för gemensamma fastighetsprojekt. Inga projekt har ännu förvärvats utan strategin är att under vinter/vår 2016 bjuda in delägare med egna bostadsprojekt som delägare i bolaget. Strategin att förvärva kommersiella kassaflödesfastigheter har därmed lagts på framtiden i väntan på delägare och kapital.

Styrelseledamöternas avgång sker i samförstånd med huvudägaren och de avgående styrelseledamöterna kommer att finnas tillgängliga för det fall bolaget är i behov av stöd eller råd.

Till stämman kommer huvudägaren att föreslå en interimsstyrelse vars platser står till förfogande för det fall nya delägare kommer in i bolaget och har önskemål om styrelserepresentation. Huvudägarens förslag på nya styrelseledamöter kommer att offentliggöras i god tid före stämman.

Real Xstates preferensaktier är noterade på First North.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige