Image

Real Xstate på väg att kastas ut från First North

Bolag Handeln i Real Xstates preferensaktie har varit stoppad på First North sedan 12 februari. Nu tyder det mesta på att handeln inte kommer att återupptas.
Publicerad den 29 Februari 2016

Anledningen till handelsstoppet är att det i samband med Real Xstates tidigare styrelses avgång har uppstått frågetecken kring hur Real Xstates vd och huvudägare Anders Lidén har hanterat moderbolaget Real Xstate AB:s kassa samt om bolaget uppfyller listningskraven för First North.

Börsen har överlämnat ärendet till Nasdaq Stockholms Disciplinnämnd för vidare handläggning. Börsen ser ingen förutsättning att Real Xstates aktier ska kunna vara föremål för handel på First North och förordrar därför att disciplinnämnden beslutar om att avföra bolagets aktier från handel på First North.

Om disciplinnämnden fattar beslut om att avföra bolagets aktier från handel anser Börsen att det kan ske med omedelbar verkan från och med dagen efter disciplinnämndens beslut.

Real Xstate kommer oavsett beslut att verka för att möjliggöra en återupptagen handel i preferensaktien så snart det är möjligt på lämplig marknadsplats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige