Image

Skriver ner fordran på huvudägare

Bolag Real XState, vars preferensaktier handlas på First North, skriver ner sin fordran på huvudägaren Mindhouse AB från tio till fem miljoner kronor.
Publicerad den 30 September 2015

I bolagets bokslutskommuniké meddelar bolaget att aktieägartillskottet om tio miljoner som bolaget skulle ha fått av huvudägaren Mindhouse AB (som ägs av Real XStates vd Anders Lidén) kvarstår som fordran, men styrelsen har av försiktighetsskäl valt att skriva ner värdet av fordran till fem miljoner kronor.

Den första planerade utbetalningen av utdelning för preferensaktierna har skjutits fram till den 30 november (avstämningsdag). Utdelningen ska då uppgå till 9,48 kronor inklusive 0,23 kronor som kompensation för den framskjutna utbetalningen.

Preferensaktierna emitterades till en kurs på 400 kronor och berättigar till en årlig utdelning om 37 kronor, som ska utbetalas kvartalsvis.

Real XState har förvärvat OPP Förvaltnings AB med tillträde 14 augusti. Real XState planerar att offentliggöra OPP Förvaltnings AB:s bokslut för räkenskapsåret 1 juli 2014 - 30 juni 2015 den 30 oktober 2015.

Preliminärt beräknas OPP Förvaltnings AB ha haft en omsättning om 278 miljoner kronor och ett nettoresultat om 6 miljoner kronor. Per 30 juni 2015 uppgick eget kapital preliminärt till 20 miljoner kronor och likvida medel till 17 miljoner kronor.

Anders Lidén skriver i vd-ordet:
- Det senaste räkenskapsåret var ett förkortat räkenskapsår utan att verksamhet bedrevs. Arbetet med att slutföra förvärvet av OPP Förvaltnings AB och genomföra nyemissionen av preferensaktierna fortgick och drog över tidplanen vilket i sin tur orsakade förskjutningar i processen i övrigt.

- Byggverksamheten pågår med full beläggning. Vi har vidtagit åtgärder för att rationalisera den administrativa driften. Planer smids för att börja ta sig an större projekt från befintliga kunder i första hand.

- Vi har nu inlett sökandet efter förvaltningsfastigheter och projektfastigheter. Planen är att gå vidare med en ytterligare emission av stamaktier så snart en fastighetsportfölj är identifierad. Vår förhoppning är att så kan ske redan under hösten 2015. Det är beroende av vilka fastigheter vi kan komma över samt att marknaden för stamaktier är mottaglig för vårt erbjudande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige