Image

Platzer emitterar – siktar på notering i december

Bolag Platzer går nu ut med ett emissionserbjudande, målet är att ta in 500-600 miljoner kronor. Planen är att börsnotera bolaget under december månad.
Publicerad den 4 November 2013
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

Platzer offentliggör i dag avsikten att genomföra en börsintroduktion och i samband med detta ta in nytt kapital. Introduktionen består av erbjudande om teckning av aktier och en notering av aktierna på Nasdaq OMX Stockholm.

Bolaget har som mål att anskaffa 500-600 miljoner kronor genom att erbjuda teckning av nyemitterade B-aktier.

En ansökan om upptagande till handel av Platzers aktier på Nasdaq OMX Stockholm gjordes 24 oktober 2013.

Under förutsättning av dels nödvändiga godkännanden erhålls från börsen och dels marknadsförhållandena, förväntas börsintroduktionen fullföljas i december 2013.
Aktierna kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och internationellt samt till allmänheten i Sverige.

P-G Persson, Platzers vd, kommenterar:

– Den planerade börsintroduktionen är en viktig milstolpe för Platzer i vår strävan att skapa en långsiktig plattform för vår tillväxt. Bolaget blir publikt och mer välkänt, vilket ger bättre tillgång till kapitalmarknaderna och till en bredare bas av svenska och internationella aktieägare.

Handelsbanken Capital Markets är Sole Bookrunner och Lead Manager och ABG Sundal Collier är Co-Lead Manager i den planerade börsintroduktionen. Catella är finansiell rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY