Image
Detaljplanen för Gamlestadens Fabriker har nu vunnit laga kraft.

Tummen upp för utvecklingen av Gamlestadens fabriker

Bygg/Arkitektur Göteborgs industriella vagga, är redo för nästa utvecklingssteg. Detaljplanen för Gamlestadens fabriker har nu vunnit laga kraft, vilket innebär att vi kan tillföra 300 bostäder och 68 000 kvadratmeter kontor, restauranger och service till det gamla fabriksområdet.


P-G Persson, vd för Platzer.

Starkt resultat och sänkta kostnader för Platzer

Bolag Platzer redovisar ett starkt resultat för 2020 där hyresintäkterna ökade till 1 142 miljoner kronor (1 124) och förvaltningsresultatet ökade till 680 miljoner kronor (611). Dock minskade resultatet under perioden till 1 374 miljoner kronor (1 476).


P-G Persson, vd för Platzer.

"Corona är inte alls lika allvarlig som finanskrisen"

Bolag Fastighetssverige stämmer av läget med Platzers vd P-G Persson efter företagets senaste storaffär.


Göteborg 400+
Hans Wallenstam, Mariette Hilmersson, P-G Persson och Cecilia Fasth - de fyra topp-vd:arna inleder framtidsseminariet Göteborg 400+.

Storbolags-vd:arna har valt – här är deras framtidstrender

Göteborg 400+ Framtida kontorstrender, bostadsbrist, digitalisering och delningsekonomi – det är ämnena P-G Persson, Hans Wallenstam, Mariette Hilmersson och Cecilia Fasth har valt att tala om på framtidsseminariet Göteborg 400+ på onsdag om en vecka. Säkra din plats nu – anmälan stänger på fredag.


Göteborg 400+
Hans Wallenstam, Mariette Hilmersson, P-G Persson och Cecilia Fasth - de fyra topp-vd:arna inleder framtidsseminariet Göteborg 400+.

Storbolags-vd:arna om Göteborgsmarknaden år 2030

Göteborg 400+ Framtidsseminariet Göteborg 400+ inleds med en och en halv timme med vd:arna för fyra av de viktigaste fastighetsbolagen i Göteborg. Missa inte Wallenstams, Castellums, Platzers och Stena Fastigheters visioner och långsiktiga tankar och planer. Den 30 maj är det dags, på Elite Park Avenue Hotel.


”Riggat för det som skulle komma”

Bolag Platzers vd om rekordaffären med Volvo och utvecklingen i Stampen: ”En jätteförändring”.


AB Volvo säljer för 2,8 miljarder

Transaktioner AB Volvo säljer 338 000 kvadratmeter i Göteborg för 2,8 miljarder kronor. Bolag inom Volvokoncernen hyr ungefär 50 procent av ytorna.


Platzer når substansmål – 1,5 år tidigare än beräknat

Bolag Platzers substansvärde är i Q2-rapporten uppe i 40,21 kronor (38,62). Därmed når man sitt finansiella mål om 40 kronor ett och ett halvt år tidigare än beräknat.


Platzer gör första förvärvet på Lindholmen

Transaktioner Platzer har sedan en tid haft som målsättning att köpa på Lindholmen. Nu är första förvärvet klart; en kontorsfastighet, omfattande 9 700 kvadratmeter för 373 miljoner kronor.


Göteborg 400+

”Göteborgs motsvarighet till Arenastaden”

Göteborg 400+ Platzer är det enda börsnoterade fastighetsbolaget med fullt fokus på Göteborg – och därmed en självklar partner för Fastighetssveriges seminarium Göteborg 400+. Bolagets vd P-G Persson berättar här om bolagets stora framtidsplaner, om de viktigaste faktorerna för att bygga en framgångsrik stad – och om stans fräckaste framtidsområde. - Jag brukar kalla det Göteborgs motsvarighet till Arenastaden – fast utan arena…


Platzer förvärvar Studenternas Hus

Transaktioner Platzer har träffat avtal med Göteborgs Universitet om att förvärva tomträtten Lorensberg 62:1, mer känt som Studenternas Hus.


”Stor framåtanda i Göteborgsområdet”

Bolag Platzer växer vidare genom stora framsteg i utvecklingsprojekten.
Bolagets förvaltningsresultat ökar med 14 procent, fastighetsvärdet är uppe i nästan 10 miljarder kronor.


Klartecken för storprojekt i Högsbo

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Göteborg gav på tisdagen klartecken för Platzers storsatsning i Högsbo som omfattar byggnation av blandad bebyggelse med bostäder, verksamheter och handel.


Platzer snart uppe i tio miljarder

Bolag Platzers fastighetsvärde var vid årsskiftet uppe i 9 784 miljoner kronor. Bolaget föreslås ge en utdelning på 1 krona (0,75).


Lokalmarknadsdagen
Robert Treutiger, Erika Olsén och P-G Persson diskuterar framtida affärsmöjligheter i Göteborgsregionen på Lokalmarknadsdagen den 24 februari på Clarion Hotel Post.

Transaktionspanel diskuterar affärsmöjligheter

Lokalmarknadsdagen februari På Lokalmarknadsdagen i Göteborg den 24 februari diskuterar en kunnig panel bland annat vilka årets bästa affärsmöjligheter i regionen blir.


Lundbergs tar full kontroll över Gårdakvarter

Transaktioner Lundbergs köper en fastighet av Platzer i norra Gårda och får därmed rådighet över hela kvarteret, där man tänker sig ett större kontorsprojekt.


Flera transaktioner för Platzer i Göteborg

Transaktioner Platzer genomförde i går två fastighetstransaktioner, en försäljning av fastigheten Gasklockan 2 i Åbro i Mölndal och ett köp av en obebyggd tomt i norra Högsbo.


Bästa kvartalet hittills för Platzer

Bolag Platzers förvaltningsresultat för Q3 förbättrades med 25 procent.


Platzer säljer sin sista fastighet i södra Högsbo

Transaktioner Platzer säljer fastigheten Högsbo 7:21 i södra Högsbo och har därmed fullföljt sin strategi att renodla fastighetsbeståndet i Högsbo till den norra delen av området.


Fischer lämnar Platzer som gör om organisationen

Karriär Erik Fischer, marknadsområdeschef på Platzer, lämnar bolaget vid årsskiftet för att börja på Adapta Fastigheter.