Image
Sörred logistikpark.

Platzer köper loss ännu ett joint venture

Transaktioner Platzer förvärvar fastigheterna Sörred 7:21, Sörred 8:12 och Sörred 8:14 från joint venture-bolaget Sörred Logistikpark till ett underliggande fastighetsvärde om 1 478 miljoner kronor. I och med affären blir Platzer återigen 100 procent ägare till de tre fastigheterna om dryga 90 000 kvadratmeter vilket går i linje med tidigare överenskommelse inom JV-bolaget med Bockasjö. Tillträdet är planerat till den 30 juni 2023.


P-G Persson.

P-G Persson: "Alla hyresgäster har accepterat nya hyresnivån"

Bolag Platzers avgående vd P-G Persson ser fortfarande bra efterfrågan på uthyrningsmarknaden och kan inte se att bolaget kommer få en negativ nettouthyrning under 2023. Samtliga av bolagets hyresgäster har accepterat de nya KPI-indexerade hyresnivåerna.


P-G Persson, avgående vd för Platzer.

Platzer minskar förvaltningsresultatet

Ekonomi/Finansiering Förvaltningsresultatet uppgick till 161 miljoner. Här var motsvarande siffra i fjol 173 miljoner kronor. Värdeförändringarna på förvaltningsfastigheter uppgick till 0 miljoner kronor (937), medan omvärderingar av finansiella instrument och finansieringsavtal påverkade resultatet med -87 miljoner kronor (343).


P-G Persson.

John Mattson föreslår nyval av P-G Persson som ordförande

Bolag Nyval föreslås av Åsa Bergström, P-G Persson och Katarina Wallin som styrelseledamöter. Platzers avgående vd P-G Persson föreslås väljas till ny styrelseordförande.


P-G Persson.

Platzers vd tar plats i Diös styrelse

Karriär Inför årsstämman den 18 april föreslås Platzers vd P-G Persson ta plats i Diös styrelse.


Avgående vd för Platzer, P-G Persson och Johanna Hult Rentsch som tar över efter sommaren framför Kineum, deras gemensamma projekt som stod klart i november.

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.


P-G Persson.

Platzer minskar förvaltningsresultatet – utdelningen höjs

Bolag Platzer redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår en höjd utdelning.


P-G Persson, avgående vd för Platzer

Kineum blir slutmålet för P-G: Nu äger Platzer hela huset

Ekonomi/Finansiering I en exklusiv intervju med Fastighetssverige berättar P-G Persson om arbetet bakom Kineum, om framtiden och vilket Platzer han inom kort lämnar bakom sig. Idag blev det nämligen klart att Platzer köper ut NCC med 782 miljoner kronor från det JV-bolag som tillsammans skapat en ny destination i Göteborg. En av många höjdpunkter för den avgående vd:n.


P-G Persson och Charlotte Hybinette.

Det letar Platzer efter i P-G Perssons efterträdare

Bolag Sedan P-G Persson meddelade att han lämnar tjänsten som vd för Platzer vid årsstämman 2023 har bolaget arbetat med rekryteringen av hans efterträdare. Styrelseordförande Charlotte Hybbinette berättar för Fastighetssverige hur rekryteringsarbetet sköts, vad man letar efter i en ny vd, när man ser det som realistiskt att ha efterträdaren på plats och hur styrelsen reagerade på P-G Perssons avskedsbesked.


Platzers vd P-G Persson ser mest fram emot att få se Södra Änggården i sin färdiga form.

P-G Persson: "Det var dags att göra något nytt"

Ekonomi/Finansiering "Jag var tvungen att säga upp mig – annars skulle jag aldrig få nya jobberbjudanden" konstaterade den avgående vd:n P-G Persson när han tillsammans med Fredrik Sjudin presenterade delårsrapporten för tredje kvartalet under tisdagen. Rapporten präglas av relativt höga vakanser och samtidigt en stabil avkastning.


P-G Persson.

Stabil rapport från Platzer

Bolag Platzer presenterar en mycket stabil rapport för årets nio första månader, men såväl ökade hyresintäkter, förvaltningsresultat och resultat.


Platzer och Bockasjö hyr ut ytterligare 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark.

Platzer och Bockasjö hyr ut stort i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjö har skrivit avtal med en internationell fordonstillverkare som etablerar sig på 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och planerad inflyttning april 2023. Uthyrningen innebär att dryga 90 000 kvadratmeter av Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark är uthyrt.


P-G Persson.

Efter avskedet från Platzer – så ser P-G Persson på framtiden

Bolag Efter 15 år och en imponerande resa med bolaget tackar P-G Persson för sig och lämnar vd-stolen i Platzer till årsstämman 2023. För Fastighetssverige berättar den avgående vd:n varför han väljer att lämna, om minnen från resan, sista tiden som vd för Platzer och hur han ser på sin egen framtid.


P-G Persson.

P-G Persson lämnar Platzer under 2023

Bolag Efter nära 15 år som vd i bolaget har P-G Persson informerat Platzers styrelse om att han önskar lämna sitt uppdrag. Han kommer arbeta kvar som vd i bolaget fram till årsstämman i mars 2023 och kommer därefter finnas tillgänglig för styrelse och ny vd fram till sommaren 2023 för att möjliggöra en ordnad övergång. Styrelsen inleder omgående en rekryteringsprocess.


P-G Persson och Johanna Hult Rentsch framför Kineum, deras gemensamma projekt som tog sin form vid en gemensam frukost för fem år sedan.

Kineum: En unik hybrid av hotell och kontor – här är NCC:s och Platzers framgångssaga

Bygg/Arkitektur NCC:s och Platzers gemensamma projekt Kineum blev fullt uthyrt långt före färdigställande. Här är historien bakom ett ovanligt lyckat samarbete, som började vid en frukost för över fem år sedan.


P-G Persson.

Ökat driftöverskott och förvaltningsresultat för Platzer

Bolag Platzers starka första halvår ger stabil grund inför osäkrare tider, enligt bolaget.


Visionsbild över Gamlestadens Fabriker när de planerade byggnaderna är klara. Nytillskotten från vänster ritade av Kub arkitekter, Radar arkitektur och Erséus arkitekter. Bakom dem syns byggnaden ritad av Bornstein Lyckefors arkitekter.

JM förvärvar 330 byggrätter för bostadsutveckling i Göteborg av Platzer

Transaktioner JM har förvärvat byggrätter för utveckling av cirka 330 bostäder i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Förvärvet uppgår till cirka 160 miljoner kronor, med tillträde och erläggande av likvid under det tredje kvartalet 2022.


P-G Persson.

Platzer hyr ut till Volvo Cars – byggstartar logistikprojekt

Uthyrning Platzer har tecknat avtal med Volvo Cars om 8 500 kvadratmeter logistikyta på fastigheten Syrhåla 3:1 på Hisingen i Göteborg. Hyresavtalet är på tio år med grön bilaga och planerat tillträde den 1 oktober 2023. Byggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM Very Good eller Miljöbyggnad Silver. Uthyrningen är en del i en större logistikanläggning om totalt 20 500 kvadratmeter som Platzer nu byggstartar.


P-G Persson, vd för Platzer.

"Primehyrorna går äntligen upp igen"

Bolag Platzers vd P-G Persson om bolagets starka start på året med rekord för nettouthyrningen och stigande hyror inom logistik- och industrisegementet. Kommenterar också potentiella orosmoln framåt och möjligheterna till finansiering.


Visonsbild för Sportshopens lager i Sörred Logistikpark.

Sportshopen hyr 24 300 kvadratmeter i Sörred Logistikpark

Uthyrning Platzer och Bockasjös gemensamma JV-bolag Sörred Logistikpark välkomnar Sportshopen som hyresgäst. Den svenska sportmode- och fritidskoncernen etablerar sig i en nyproducerad logistikbyggnad om 24 300 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:12 i Sörred Logistikpark. Avtalet är på tio år med grön bilaga. Tillträdet beräknas till våren 2023.